Jégkorong

2014.04.13. 17:10

Hat magyar gombóc a szlovén kapuban

Címkék#jégkorong

Székesfehérvár - Vasárnap megkezdődött a megyeszékhelyen az U18-as jégkorong divízió I/B jégkorong világbajnokság. A nyitó napon a magyarok simán győztek.

A nap első mérkőzését Japán és Lengyelország együttese vívta egymás ellen. A japánok magabiztosan 8-2 (3-1, 3-1, 2-0)-re győztek. A gólokat sorrendben Takashi, Miura, Funaka, Izumi, Funaka, Saito, Ishida, Minoshima, illetve Wrobel 2 szerezte. Ezt követően Németh Miklós, a magyar szövetség elnöke hivatalosan is megnyitotta a világbajnokságot, majd kezdődhetett a magyar válogatott bemutatkozó mérkőzése.

Csapatunk Kornakker Garát, Láday, Erdély, Szabó K, Galló Stipsicz, Szabó B., Kiss Zs, Keresztury, Gáspár Szaller, Herner, Vízi, Mazzag, Vokla Jászai, Szabad ., Kovács A., Terbocs, Egyed, szövetésgi kapitány: Glenn Williamson összeállításban kezdte a mérkőzést. Jó volt látni, hogy az a Mazzag Dani, akinek a szívleállása miatt bő egy éve még az életéért aggódhattunk, most a válogatott szerelésében kergette a pakkot. Gyors játékkal kezdődött a találkozó, látszott az ifjak elszántságán, hogy mindkét társulat győzni akart. A 11. perc elején a mieink jártak előrébb Terbocs találatának köszönhetően, 1-0, 5 perc múlva Erdély kapufája növelte a hangerőt a szép számú közönség soraiban. A csendet egy szlovén kontra végén Cuvan találata okozta a 17. percben, 1-1. Csak egy perc kellett az újabb gólhoz, a harmadik emberelőnyt a fehérvári Szabó Krisztián értékesítette, 2-1.

Ami a középső játékrész 26. percében nem sikerült majd 1 perces kettős előnyben, az összejött utána sima emberfórban, újra hazai gólnak, Erdély találatának tapsolhattak a nézők, 3-1. A játékvezetők szorgosak voltak, két harmad után 20 percet, azaz egy játékrésznyi időt tölthetett valamelyik társulat előnyben (a vége 28 perc).

A záró harmadban sem lankadtak a fiatalok, hol az egyik, hol a másik kapu előtt zajlott a játék. A 49. percben újabb fehérvári játékos, Vokla talált be, 4-1. Fél perc múlva Keresztury lőtt be egy korongot, ezzel ötöst érdemeltek fiaink, 5-1, az 59. percben Gáspáré volt a hatodik. A legjobb magyar játékos a fehérvári Láday Tamás lett.

Magyarország- Szlovénia 6-1 (2-1, 1-0, 3-0).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!