Jégkorong

2014.04.13. 19:50

Felszínre kerültek a válogatott hibái

Két olimpiai résztvevővel, egyben vb-riválissal játszott felkészülési mérkőzéseket a mögöttünk álló hét végén a magyar jégkorong-válogatott. Pozitívumok és negatívumok egyaránt adódtak.

Bobory Balázs

Kovács Csabának (középen) és a többieknek is meggyűlt a baja a kőkemény szlovén védőkkel (Fotó: Kricskovics Antal)

A magyar válogatott szombaton Ausztria, vasárnap Szlovénia ellen tapasztalhatta meg saját bőrén, mi vár rá az április 20-án kezdődő Divízió I/A-s világbajnokságon, Gojangban. A mieink a sógorok , illetve a dél-nyugati szomszédok ellen is rákényszerültek a sok ütközésre, gyors gondolkodásra és a rengeteg korizásra.

Az már más kérdés, hogy az eredmények azt mutatják, a magyar együttes még nem kész, nagyon kell az a néhány nap munka, amelyet már Dél-Koreában végez el keddtől a társaság.

Az első felkészülési mérkőzésen, az osztrákok ellen annak mindenképpen lehetett örülni, hogy az emberelőnyös sorok jól teljesítettek, Sofron István egymaga három gyönyörű gólt szerzett létszámfölényben, mellette a fiatal Varga Arnold is bevette az osztrákok kapuját.

Sajnos hiába lőtt négy gólt a házigazda alakulat a Papp László Sportarénában, a védekezés időnként szellősnek bizonyult, így a rendes játékidő döntetlennel zárult, a hosszabbítást követő szétlövés pedig az osztrákoknak kedvezett, 4-5 (1-1, 1-1, 2-2, 0-0, 0-1) lett a vége.

Vasárnap még nagyobb feladat várt a magyar együttesre, hiszen a szocsi olimpia 7. helyezettje, Szlovénia volt az ellenfél. Ráadásul a vendégek pihenten játszhattak, mivel ők csütörtökön, Bécsben letudták Ausztria elleni felkészülési mérkőzésüket, amelyen nagy csatában hosszabbítás után nyertek.

A szlovén amúgy is kiváló alakulat, és még frissebb is volt a magyar csapatnál, ennek (is) köszönhető, hogy végis sikerült dominálnia a hatvan perc során. A mieink Hetényi Z. Gröschl, Szirányi, Sofron, Nagy K., Bartalis Pozsgai, Tokaji, Vas J., Hári, Kovács Cs. Hüffner, Mihály, Kóger, Sebők, Azari Varga, Orbán, Benk, Magosi, Németh sokáig remekül tartották magukat, ám a második harmad közepén emberelőnyben kaptak gólt egy bosszantó hiba után. A harmadik harmadban a jobb erőben lévő szlovén alakulat még háromszor mattolta Hetényit, így a vége 0-4 (0-0, 0-1, 0-3) lett.

Rich Chernomaz szövetségi kapitány a mérkőzés és lapzártánk után szűkítette keretét. A magyar válogatott 23 játékossal kel útra hétfőn Dél-Koreába, ahol öt napja lesz akklimatizálódni, majd jöhet vasárnap a házigazdák elleni nyitómérkőzés. A csapathoz a Frankfurt játékosa, Vas Márton biztosan csatlakozik, a tengerentúlón szereplő Nagy Gergő vb-részvétele továbbra is erősen kérdéses.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!