Foci

2014.04.13. 18:45

Megye I.: nehéz mérkőzéseken torpant meg az Iváncsa és az üldöző Sárosd

A Road Masters Megyei első osztályú labdarúgó bajnokság 22. fordulójában nem tudott nyerni az Iváncsa, és botlott a Sárosd.

Ferencz Balázs

Mezőfalva–Velence Bericap 1-1 (0-0)

150 néző, V.: Szücs László.

Mezőfalva: Orosz G. – Papp A., Ivacs G., Balázs, Huber – Král (Móricz), Viniczai F., Éliás Zs., Márok – Bartus K. (Benczik), Bozóki. Vezetőedző: Masinka László.

Velence Bericap: Puhnyák – Totsche, Fésű G., Kovács K., Dukon G. – Csanádi, Király P., Boda, Silhány – Ódor, Tóth R.(Csikesz Z.). Vezetőedző: Pavlik József.

Gól: Móricz (59.), illetve Fésű G. (63.). Jók: Ivacs, ill. Fésű Gábor.

Gól nélküli első félidő után a hazai együttes szerzett vezetést. Az 59. percben Móricz szabadrúgásába nem ért bele senki, így az akadálytalanul landolt a kapuban. A vendégek azonban hamar törlesztettek. A velencei szögletet Fésű fejelte a mezőfalvi hálóba. A mérkőzés hátralévő idejében több találat már nem esett.

Martonvásár–Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő 1-1 (0-1)

200 néző, V.: Nagy Károly.

Martonvásár: Guth – Kanyó, Berczi, Magyar B., Szigeti (Bognár K.) – Pintér B., Hermann (Páncél), Udvaros (Bozsó), Bajor B. – Király J., Provoda. Vezetőedző: Patkós Csaba.

Gárdony: Viniczai Á. – Léki, Janovics (Hári), Hushegyi, Csapó (Loncsár) – Meggyes D., Kiliti (Farkas G.), Takács (Sowunmi), Jung M. – Tanárki M. (Vámosi D.), Szalai P.. V.edző: Zimmerman Tamás.

Gól: Magyar B. (70.) illetve Tanárki (18.).

Kiállítva: Kanyó (87.), Király (90.), ill. Vámosi (90.).

Jók: az egész hazai csapat ill. Viniczai, Húshegyi, Szalai

A 18. percben Tanárkit ugratták ki jó ütemben, aki elhúzta a labdát a hazai kapus mellet és az üres kapuba lőtt 0-1. Három perccel később Királyt buktatták a tizenhatoson belül de érthetetlen módon a bíró sípja néma maradt. A 70. percben Magyar a tizenhatos sarkáról elvégzett szabadrúgása a rövid sarokban kötött ki,1-1. A mérkőzés hátralevő idejében a hazai csapat számtalan helyzetet dolgozott ki, hol a kapufa, hol a remek napot kifogó Viniczai állta útját a labdának. A végjátékban kettő hazai és egy vendégjátékost is kiállított az egész mérkőzést nagyon rossz felfogásban vezető Nagy Károly.

Polgárdi Vertikál–Bakonycsernye 2-2 (2-2)

150 néző, V.: Závotka Cs.

Polgárdi Vertikál: Kiss M. – Borbás L., Farkas D., Hart I., Imre – Tóth P. (Horváth B.), Csizmadia, Kosztolányi (Fekete B.), Jámbor (Nyakas) – Végvári Á., Nagy Z.. Vezetőedző: Beszédes Sándor.

Bakonycsernye: Harmati – Guitprecht, Schneider, Kovács D., Mészáros B. – Györök T., Simek P., Szántó (Simek A.), Monostori – Bocska, Osgyán M. Vezetőedző: Simek Péter.

Gól: Borbás L. (24.), Horváth B. (41.), illetve Bocska T. (10.), Osgyán M. (25.).

Jók: Farkas D, Csizmadia Sz, illetve Simek, Osgyán.

Nagy iramban kezdett a vendégcsapat, látszott hogy égető szükségük van a három pontra. A 10. percben Simek végzett el szabadrúgást mintegy 30 méterről, lövését Kiss még hárította de a kipattanóra csak Bocska érkezett aki 1 méterről nem hibázott, 0-1. A gól után átvette a kezdeményezést a Polgárdi, a 24. percben Jámbor végezhetett el szögletet, a beadására Borbás jó ütemben érkezett és a hálóba bólintott, 1-1. Egy perc elteltével „pozitív hősből negatív hős lett”: egy ártalmatlan felívelést követően Borbás próbálta kiollózni a labdát sikertelenül, Osgyán eszmélt a leggyorsabban és mintegy 10 méterről higgadtan a jobb alsóba gurított, 1-2. A 41. percben óriásit hibázott a vendégek kapusa Harmati, egy hazagurítás után rálépett a labdára melyet Horváth megszerzett és a hálóba gurított, 2-2. A fordulást követően inkább a mezőnyjáték volt jellemző.

Dunaújváros PASE II–Sárosd 3-2 (3-2)

V.: Jakab Zoltán.

Dunaújváros PASE II: Cseh T. – Szili, Salamon, Hajdók (Fridrich), Kenyeres – Varga K., Nagy I., Kovács Zs. (Szalánczi), Galambos – Jakab, Tóth T. (Sziládi). Vezetőedző: Jávorka András.

Sárosd: Somogyi B. – Gyuricza, Pribék, Béres Z., Szabó G. – Lendvai T. (Egerszegi), Somogyi Sz., Majláth H., Dvéri Zs. – Tornyai, Molnár D. (Kummer M.). Vezetőedző: Horváth Zoltán.

Gól: Salamon (15.), Hajdók (35.), Jakab D.(45.), illetve Tornyai (8.), Gyuricza (31.).

Kisláng–Szár 3-0 (3-0)

250 néző, V.: Altorjay

Kisláng: Ányos – Dudar K. (Fekete A.), Willerding B., Árki, Rehák – Komlós R., Simon I., Juhász M. (Willerding Zs.), Dudar E. – Balogh Z. (Kovács T.), Paluska L.. Vezetőedző: Rehák Viktor.

Szár: Szabó D. (Berki B.) – Boros Z., Géber (Szekeres), Fenyvesi (Milis), Vincze – Tamás, Mérten, Radics, Haász J. – Kiss Zs., Sátori. Vezetőedző: Lacza Albert.

Gól: Balogh Z. (11.), Juhász M. (25., 45.).

Jók: Az egész hazai csapat, ill. Boros Z.

A 10. percben góllá érett a hazaiak rohama, Dudar E. hatalmas bedobását Balog Z. bólintotta a vendégek kapujába.1-0. Negyedóra elteltével Dudar E. ezúttal lábbal adott gólpasszt Juhász M.-nak aki biztos lábbal lőtt a hálóba, 2-0. A 44. percben Rehák gyorsan elvégzett szabadrúgásával Juhász viharzott el a jobb oldalon, és egy befele csel után gyönyörűen, bal lábbal lőtte ki a hosszú sarkot, 3-0. Minden játékelemben jobb volt a hazai csapat, az első félidőben eldőlt a mérkőzés.

Bicske–Iváncsa 1-1 (0-1)

350 néző, V.: Magyar J.

Bicske: Miklós B. – Pechinger, Bencze M., Lengyel, Vörös R. – Pozsgai, Megyesi, Szenttamási, Vörös Z. – Mikó, Oláh (Bodor). Vezetőedző: Erdész Ferenc.

Iváncsa: Boldog – Berényi B., Balogh L., Schäffer, Aradi – Nagy A., Fodor G., Facskó (Csikesz P.), Márki D. – Sinka (Bartha T.), Mondovics. Vezetőedző: Miskovicz Bálint.

Gól: Oláh K. (52.), illetve Berényi B. (10.).

Jók: Miklós, Bencze, Megyesi, Vörös Z. ill. Schäffer, Márki, Mondovics.

A 10. percben Balogh futott el a jobb oldalon, a visszagurított labdát Berényi lőtte a kapuba, 0-1. Az 52. percben késlekedett a vendégvédelem a felszabadítással, Megyesi továbbított Oláhnak, aki nem sokat teketóriázott, és a léc alá lőtt, 1-1. Három sárgalapos, három súlyos sérült egy felfüggesztet játékos hiányzott a hazai csapatból, ennek ellenére a játéklehetőséghez jutó „perememberek”, valamint az ifisták már-már hősies küzdelemben szereztek pontot a listavezetőtől.

Szabadegyháza–Dunafém-Maroshegy 0-2 (0-1)

150 néző, V.: Makk László.

Szabadegyháza: Deák M. – Csupor, Szalai D., Rapai (Horváth Cs.), Tóth P. – Godra, Kiss J. (Horváth T.), Vizi, Horváth D. – Vida, Mányoki. Vezetőedző: Bozai Attila.

Dunafém-Maroshegy: Sabo – Komáromi, Trampler, Pongrácz, Gelencsér – Bencze J. (Durso), Dopuda, Vas T., Tóth B. – Skultéti L. (Horváth Zs.), Farkas R (Suhaj). Vezetőedző: Nahóczky Attila.

Gól: Tóth B. (43., 76.).

Jók: Godra, Csupor ill. Tóth B.

Az első félidő említésre méltó akció nélkül zajlott a két tizenhatos között. A 43. percben 18 méterről szabadrúgást végezhetett a Dunafém. Az alvó hátvédsor mellett egy gyorsan legurított szabadrúgásból Tóth Balázs balról, éles szögből megszerezte a vezetést. 0-1.

A 46. percben Vas büntetőt hibázott. A 76. percben Sabo kirúgására Tóth csapott le a félpályánál, besétált vele Deák kapujáig és belőtte második gólját. 0-2. A vendéglátó szabadegyháziaknak az egész meccsen egy kaput eltaláló lövésük volt csupán.

Mór–Puskás Akadémia II 2-1 (1-0)

200 néző, V.: Bíró Mór: Pirik – Handl (Németh R.), Ruff, Hahn, Elek – Tar B., Kaszás, Molnár T. (Vachtler Sz.), Klémán (Nagy M.) – Mayer (Dreska), Petruska D. (Gárber). Játékos-edző: Handl Szabolcs.

Puskás Akadémia II: Szabó D. – Jónás, Molnár M., Nagy F., Gálos Z. – Keresztesi, Király B., Vallejos, Heitler (Márton) – Szabó P., Zima. Vezetőedző: Hegedűs Béla.

Gól: Molnár T. (15.), Tar B. (52.), illetve Vallejos (75.).

Jók: Hahn, Ruff, Kaszás, Molnár T., illetve Zima, Keresztesi, Heitler.

Egyenlő erők csatájában a helyenként tetszetősen játszó, több gólhelyzetet elpuskázó, két kapufáig jutó móriak be tudták gyűjteni a három pontot a jó erőállapotban lévő vendégekkel szemben. A 15. percben Hahn 40 méteres, precíz indítását Molnár a vendég 16-osnál szépen levette és a bizonytalan kapus felett okosan a hálóba emelte a labdát. 1-0. Az 52. percben Elek erőszakosan ment el a jobb oldalon, a kapu elé lőtt labdáját egy kavarodást követően az üresen hagyott Tar váltotta gólra, 2-0. A 75. percben Valleyos jól eltalált, 30 méteres bombája védhetetlenül vágódott a bal felső sarokba, 2-1.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!