Foci

2014.04.13. 18:20

Megyei I.: most már 11 ponttal vezet a Hévíz

A megyei labdarúgó-bajnokság I. osztály hét végi fordulójában minimális különbséggel, de nyert a Hévíz, míg az üldöző Gellénháza Szepetneken kikapott 2–1-re, így már 11 pont a listavezető előnye.

Bozó Péter

Szepetnek–Gellénháza 2–1 (1–0)

Szepetnek, 80 néző. Jv.: Földszin A.Szepetnek: Hovánszky – Balázs, Cserfő, Szabó, Farkas, Fuisz, Bedő, Luki (Grabant), Kalinics, László, Kollár (Takács). Edző: Iványi Lajos.Gellénháza: Dóra – Pilisi, Simon, Szabó A., Friss, Bognár, Lukács, Nikitscher, Szabó B., Bencze, Horváth (Nagy). Játékos-edző: Bencze Péter.

Az első percben a vendég csapat hatalmas helyzetében a kapufa hárított, majd a feljavuló hazaiak sorra alakították ki a lehetőségeket. Egy alkalommal itt is a kapufa segítette ki a vendégeket, majd egy szepetneki szöglet után Kollár fejesével megszületett a megérdemelt hazai gól. A második félidőben a Szepetnek kontrára rendezkedett be, mely meddő vendégfölény közepette egy védelmi hibát követően újabb hazai találatot eredményezett. A mérkőzés hajrájában a Gellénháza egy szögletet követően szépített, de az egyenlítés a hazaiak lelkes játéka miatt elmaradt. Összességében a jól küzdő Szepetnek megérdemelt győzelmet aratott a sportszerű és a mezőnyben jól játszó vendég csapat ellen.Gólszerzők: Kollár (2), ill. Pilisi. Jók: Kollár (a mezőny legjobbja), Cserfő, Kalinics, Luki, ill. Pilisi. U21: Szepetnek–Gellénháza 7–0.

Lenti–Hévíz 0–1 (0–1)

Lenti, 150 néző. Jv.: Varga P.Lenti: Balogh B. – Fehér (Szalai), Balla, Czigány (Balogh R.), Kancsal (Sárkány), Szabó, Kondákor (Kiss), Takács, Orbán (Pesti), Nedelkó, Sebők. Játékos-edző: Sebők József.Hévíz: Szabó – Vasas, Torsa (Kónya D.), Fisli, Rácz, Horváth M. (Nagy B.), Hetesi, Horváth G., Páli, Sipos, Keszthelyi. Edző: Lázár Szilveszter.

Nagyon jó mérkőzésen, jó játékvezetés mellett szerencsés vendéggyőzelem született, a két csapat között nem látszott a helyezésbeli különbség. A hazaiak a tetszetős és fölényes második félidei játékukat nem tudták gólra váltani. Az első játékrész első negyedórájában kialakított helyzeteiből egy szerencsés góllal elvitte a három pontot a Hévíz.Gólszerző: Páli. Jók: az egész csapat, ill. senki. U21: Lenti–Hévíz 3–1.


Lets Do It Technoroll Teskánd–Femat Csesztreg 1–2 (0–0)

Teskánd, 100 néző. Jv.: Lakics P.Teskánd: Tóth P. Z. – Dóczi, Egeresi, Toplak (Krajcár), Palkó T., Magyar, Kristóf, Németh N. (Németh B.), Major (Szekeres), Zsuppán, Erdélyi (Sopronyi). Edző: Mándli Péter.Csesztreg: Fábián – Pászti M., Nemsics, Molnár, Elek, Horváth (Csóbor), Kocsis, Nagy N., Szekeres, Kiss, Nagy R. (Kovács M.). Edző: Fentős Pál.



Az első félidőben kiegyenlített játékot hozott a találkozó, itt is, ott is akadtak helyzetek, de gól nem született. A második játékrészben nagyobb sebességre kapcsoltak a csapatok, a vendégeknek valamivel több lehetőségük akadt, majd két védelmi hibából kétgólos előnyre tettek szert. A mérkőzés vége előtt nem sokkal szépítettek a hazaiak, majd magukhoz ragadták a kezdeményezést, de már egyenlíteni nem tudtak.Gólszerzők: Szekeres F., ill. Kocsis, Kiss B. Jók: Magyar, Kristóf, Toplak, ill. Molnár, Nemsics, Elek, Nagy N. U21: Teskánd–Csesztreg 1–3.

 


Horváth-Méh Kiskanizsa–Tóth-Hús Zalagrár Pókaszepetk 3–1 (2–1)

Kiskanizsa, 100 néző. Jv.: Vizi I.Kiskanizsa: Munkácsi – Csordás, Kálovics, Piecs, Dolmányos, Horváth, Zborai, Kovács (Korpics), Kálcsics, Molnár T., Földesi. Edző: Sneff Ferenc.Pókaszepetk: Gál – Varga (Tibola), Száraz, Füzi (Bertók), Pintyőke, Büki, Csik, Huber, Farkas, Kónya M., Hemela (Orbán). Edző: Lepár Attila.

Jól kezdtek a hazaiak, hiszen a 6. percben már kétgólos volt az előnyük, azonban a vendégek sem vártak sokáig a válasszal, nem sokkal később szépítettek. Ezt követően kiegyenlített játék mellett a kapura veszélyesebb kiskanizsaiak számos helyzetet hagytak még kihasználatlanul, így az előny akár nagyobb is lehetett volna. Szünet után a kapuk váltakozva kerültek veszélybe, a vendégek játéka azonban meddőnek bizonyult, majd egy gyors és eredményes hazai kontra végleg eldöntötte a három pont sorsát, amelyhez megérdemelten jutott a Kiskanizsa.Gólszerzők: Zborai, Piecs, Dolmányos, ill. Farkas. Jók: Csordás, Kálovics, Zborai, Földesi, ill. Farkas, Gál. U21: Kiskanizsa–Pókaszepetk 2–8.

Galambok–Letenye 1–1 (0–1)

Galambok, 100 néző. Jv.: Szente R.Galambok: Ág – Németh, Szekeres (Tolnai), Blaskovics (Simon), Majtán T., Lenner, Bagó, Turi, Flander, Tanai, Boronyák. Edző: Elek István.Letenye: Lajkó – Sánta, Rodek, Kőrösi M., Budai, Bodó, Őri (Horváth Á.), Kovács K. (Adorján), Kósa (Kőrösi A.), Horváth M., Soós. Edző: Hermán István.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, jobbára mezőnyjáték folyt kidolgozott helyzetek nélkül, ám a vendégek a 45. percben Kőrösi Miklós jó helyzetfelismerésének köszönhetően előnnyel vonulhattak pihenőre. A második játékrészben inkább a Letenye akarata érvényesült, ami a kihagyott helyzetek számát illetően is megmutatkozott. A hazaiak Tolnai beállása után egy kissé feljavultak, de ez csupán a döntetlen kiharcolásához volt elegendő. Összegezve a látottakat, a kiesési rangadón a galambokiak nem tudtak élni a hazai pálya előnyével, így meg kellett elégedniük az egy ponttal a jobban focizó Letenye ellen. Gólszerzők: Tolnai (11-esből), ill. Kőrösi M. Jók: Ág, Tolnai, ill. Bodó, Budai. U21: Galambok–Letenye 3–10.


Műszer Automatika Tótszentmárton–Szerszámsziget-Zalalövő 0–3 (0–0)

Tótszentmárton, 100 néző. Jv.: Dencs G.Tótszentmárton: Szekeres – Horváth D. (Kuzma), Dezső, Rákhely, Szalai, Molnár M., Radmanics (Kapuvári), Markek P. (Hans), Markek D., Molnár R., Markotán. Edző: Keszei Ferenc.Zalalövő: Szommer – Szőke, Kellner, Csáki, Altinger, Horváth (Pintér), Kaszás (Csonka), Nagy D., Darabos, Erdei (Szíjártó), Kiss (Szabó). Edző: Ostrom János.Megérdemelt vendéggyőzelem.Gólszerzők: Nagy. Kiss (2). Jók: senki, ill. az egész csapat. Kiállítva: Kellner (30., Zalalövő. U21: Tótszentmárton–Zalalövő 0–1.

 

 

Magabiztos szentgróti siker

Zalaszentgrót -Semjénháza 5-0 (1- 0)

Zalaszentgrót, 300 néző. Jv.: Molnár A.

Zalaszentgrót: Tóth Zs. - Tóth R., Éder, Komoróczi K., Balogh Z. (Farkas Zs.), Láncz (Balogh Á.), Gájer P., Gájer F. (Németh A.), Virágh, Ferenczi, Tóth D. Edző: Rózsa László.

Semjénháza: Benkő - Szakmeiszter (Kiss), Nagy R., Sáfrán, Orbán, Németh G., Szollár, Kozári, Csóka, Horváth R., Verebélyi. Edző: Kiss István.

Gólszerzők: Ferenczi (2), Virágh, Láncz, Németh A. Jók: az egész csapat, ill. Sáfrán, Kozári. U21: Zalaszentgrót_ Semjénháza 1 0.

A hazai csapat már az 5. percben megszerezte a vezetést és az egész mérkőzés alatt uralták a játékot. A második félidőben további gólokat szereztek. A dobogóért harcoló csapatok meccsén, ahol a harmadik és a negyedik játszott egymással, nagy fölényben játszottak a hazaiak és végül még ilyen arányban is megérdemelten nyerték meg a találkozót.

Kapcsolódó hír:

Megyei II.: Hazai pályán kapott ki az éllovas Délen

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!