Sport

2014.04.17. 18:40

Nagy Gergő lemarad a világbajnokságról

Csütörtökön is edzett a magyar jégkorong-válogatott Dél-Koreában, ahol vasárnap kezdődik a Divízió I/A-s világbajnokság.

Gallai Péter

A magyar hokiválogatott az első, Szöulban eltöltött éjszakát követően szerdán már edzett, igaz, nem a vb helyszínén, Gojangban, hanem a dél-koreai főváros másik szegletében, az Anyang Halla létesítményben. A nyolcvan perces gyakorlás alatt kiderült, hogy az elmúlt két felkészülési összecsapáson védőként kipróbált Mihály Árpád ismét támadóként gyakorolt, mégpedig Vas János és Hári János társaként. Mihály helyett minden bizonnyal Vas Márton lehet a keret nyolcadik bekkje, aki remélhetőleg még a vasárnapi, Dél-Korea elleni nyitómeccs előtt csatlakozik a válogatotthoz.

Hüffner Adrián, a Dab.Docler játékosa is várja már a rajtot (Fotó: Mudra László)

A sorok nem változtak csütörtökre sem, viszont kiderült, hogy Nagy Gergőre viszont már nem várnak: a Quad City Mallards továbbjutott a CHL-ben, úgyhogy nem tud jönni a vb-re. Kérdés még hogy a minden bizonnyal kezdő Hetényi Zoltán mögött Sevela Peter vagy Rajna Miklós lesz-e a helyettes kapus? Gary Clark kapusedző természetesen külön is foglalkozik a hármassal, amely a csapatfeladatokban is részt vesz.

A fiúk szerint időarányosan jól állnak a felkészüléssel, így a vasárnapi nyitányra kész lesz a válogatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!