Sport

2014.04.18. 11:20

Remek szereplés a kick-box világkupán

Innsbruck - Remekül szerepeltek a szombathelyi Metex05-Control SE sportolói az Austrian Classics World Cup nemzetközi kick-box tornán.

Tóth Gábor

Az osztrák Világkupára népes mezőny gyűlt össze, 27 ország versenyzője 1680 nevezést adott le.

A Metex05-Controll Sportegyesület ezúttal hat sportolóval utazott Innsbruckba. Közülük ötnek sikerült érmet szereznie, de kimagasló teljesítményt igazából csak Bolfán Ádám és Bárdosi Sándor nyújtott. Farkas Ádám, Dezső Vilmos és Gyöngyösi Máté bronzéremmel tért haza. Farkas Ádám felnőtt +94 kg kick-light szabályrendszerben versenyzett, ám vállsérülése miatt már a négy között búcsúzni kényszerült. Dezső Vilmos felnőtt -84 kg kick-light-ban kemény küzdelmeket követően jutott be az elődöntőbe, ott azonban megálljt parancsolt neki egy technikás, kellemetlen stílusú cseh ellenfél. Gyöngyösi Máté felnőtt -79 kg kick-light szabályrendszerben versenyzett, de ezúttal nem tudta hozni a tőle megszokott jó teljesítményt, ezért meg kellett elégednie a harmadik hellyel. Bolfán Ádám és Bárdosi Sándor viszont kitűnő versenyzéssel az ezüstéremig jutottak. Bolfán Ádám kadet II. -52 kg-ban, light-contactban a 16 között kezdett, cseh, majd angol, osztrák ellenfél legyőzése után a döntőben egy bolgár versenyző állta az útját. Bárdosi Sándor junior -74 kg light-contactban szintén 16 között indult. Taktikus versenyzéssel jutott be a döntőbe, ahol a szlovén válogatott Matej Brbre ellen szoros mérkőzésen maradt alul. Bolfán és Bárdosi minden bizonnyal ott lesz a szeptemberi junior és kadet világbajnokságon.

A szombathelyi Controll öt versenyzője hozott haza érmet az ausztriai világkupáról. Elől balról Bárdosi Sándor és Bolfán Ádám. Hátul balról Farkas Ádám, Gyöngyösi Máté és Dezső Vilmos (Fotó: Metex05-Controll SE)

Eredmények, Bolfán Ádám: kadett II. -52 kg light-contact 2. Bárdosi Sándor: junior -74 kg, light-contact 2. Gyöngyösi Máté: felnőtt -79 kg, kick-light 3. Dezső Vilmos: felnőtt -84 kg, kick-light 3. Farkas Ádám: felnőtt +94 kg, kick-light 3.

A Világkupán ott voltak a körmendi Castrum Sec-Dinamica SE versenyzői is. Kercsmár Valentína (-50 kg, kadet II., semi-contact) szlovén ellenfelétől egy ponttal kikapott, és az első körben kiesett. Gordos Tibor (-74 kg, felnőtt, light-contact) német riválisa ellen maradt alul a nyolcba jutásért. Bartók Zsolt (-69 kg, junior, light-contact) első meccsén remek teljesítménnyel győzte le szlovák vetélytársát, ám a folytatásban, a négy közé jutásért egy osztrák fiú búcsúztatta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!