Kultúra

2014.04.18. 16:25

Képzőművészet a templomban

Pápa - A húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódóan ifjú képzőművész-palánták alkotásaiból nyílt kiállítás a pápai református templomban.

Gajdos József

Az olajfestményektől kezdve egészen az akvarellekig bezárólag többféle technikát felvonultató tárlat a pápai református gimnázium képzőművészeti tagozatos diákjainak a tehetségét dicséri. A húsvéti kiállítás összeállítására ifj. Márkus Mihály lelkipásztor és a presbitérium kérte fel a refiseket, akik nagy örömmel tettek eleget a szép feladatnak - tudtuk meg Kerpel Pétertől, a képzőművészeti tanszak vezetőjétől.

Kerpel Péter, a képzőművészeti tanszak vezetője ezúttal is elégedett lehet a pápai református gimnázium diákjainak munkáival (Fotó: Polgár Tibor)


- Az elmúlt hónapokban erre a témára is készülve alkottak a gyerekek, az elkészült munkákból pedig egy válogatást lehet látni a templom falain. Az alapszempont szerint nem közvetlenül a húsvéti történések ábrázolása volt a feladat, hanem az elmúlás, az újjászületés, az élet motívumait kellett belekomponálni az alkotásokba. A mostani kiállításunkon a festői anyag dominál. Elsősorban olajtechnikával dolgoztak a tanulók, de láthatunk például tempera- és akrilképet is. Leginkább realista alkotások születtek, ugyanakkor többek között montázsok, illetve az avantgárd irányzatba tartozó művek is színesítik az összképet - fogalmazott a tapasztalt refis művész-tanár.

Mint mondta, a képzőművészeti tanszak mindegyik osztálya hozzájárult a kiállítási anyaghoz, amelyet így tízedikes, tizenegyedikes, valamint tizenkettedikes diákok művei alkotnak.

A színvonalas kiállítás a tanév végéig látható a református templomban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!