Hírek

2014.04.18. 16:25

Zenekari verseny 1300 fő részvételével a Campus Arénában

Dunaújváros - A jövő héten pénteken a Sándor Frigyes Zeneiskola szervezésében a helyi főiskola Campus Arénájában megkezdődik a VIII. Országos Zenekari Verseny.

Szabó Szabolcs

A zeneiskola harmonika együttese is részt vesz majd az Országos Zenekari Versenyen

Az Oktatási Hivatal felkérésére április 25-27 között a Dunaújváros ad helyet az VIII. Országos Zenekari Versenyt. A seregszemle társrendezője a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége.

A verseny fővédnöke Dr. Galambos Dénes kormánymegbízott, védnöke pedig Cserna Gábor polgármestere.

Az országos kitekintésű tanulmányi verseny célja a hangszeres együttesek pedagógiai munkájának, eredményeinek bemutatása, a tehetséggondozás feladatainak támogatása, valamint az együttesek tanárainak és iskoláinak a nyilvánosság biztosítása.

A versenyt az alábbi kategóriákban hirdették meg a szervezők: szimfonikus zenekar, gyermek vonószenekar, ifjúsági vonószenekar, gyermek fúvószenekar, ifjúsági fúvószenekar, egyéb hangszeres együttesek.

A zeneiskolától kapott információk szerint a háromnapos rendezvénysorozatra 1200-1300 főt várnak. A program felvezetése lesz a jövő héten a hagyományos Sándor Frigyes Hét, amelyen az intézmény névadója előtt tiszteleg a művészeti iskola.

Az országos seregszemle hivatalos megnyitóján, április 25-én este, a Campus Arénában adják át a Dunaújvárosi Szonáta Zeneművészeti Alapítvány által életre hívott Sándor Frigyes Díjat, az arra érdemes pedagógusnak és növendéknek. E nap délelőttjén már megkezdődik a versengés, majd este 19 órától egy hivatalos megnyitó a zeneiskola növendékei és tanárai lépnek színpadra.

A második napon, jövő héten szombaton folytatódik a versengés, ahol egymást követve színpadra lépnek a döntőn résztvevő zenekarok. Vasárnap az eredményhirdetés és a gála zárja az országos versenyt, amelyre szeretettel várják az érdeklődőket is. A fellépők pedig a főiskola előtti parkban térzenével kedveskednek majd a város polgárainak. Bár a programok ingyenesen látogathatók, a Sándor Frigyes Zeneiskola támogatói jegyeket bocsátott ki, amelyek megvásárolhatók az intézményben.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!