Foci

2014.04.18. 19:35

Elpuskázták a sikert

Az NB I-es labdarúgó-bajnokság 2. fordulójának a nyitányán a Puskás Akadémia FC a Pécs csapatát fogadta, s 1-1-re végzett.

Matók János

Puskás Akadémia FC - Pécs 1-1 (1-1)

Sóstói Stadion, 200 néző. Vezette: Farkas Ádám (Bozó, Márkus).

Puskás AFC: Hajdúch Szélesi, Vaszicsku, Fabio, Farkas (Nagy Zs., 87.) Polonkai, Tóth I B. Gallardo (Tóth L., 79.), Czvitkovics, Szakály (Denkovics, 71.) Tischler. Vezetőedző: Benczés Miklós.

Pécs: Gőcze Nagy, Balogh, Romics, Mohl Horváth Kővári (Wittrédi, 58.), Márkvárt (Zsdrál, 90.), Szatmári, Városi (Bailo, 87.) Pölöskey. Vezetőedző: Lőrincz Emil.

Góllal nyitott a 6. percben a PAFC, miután a Tischler felvágásáért jogosan megítélt büntetőt Szakály értékesítette, 1-0. A 12. percben viszont a vendégek jutottak szabadrúgáshoz, a védőkről kipattanó labdát Mohl tűzte kapura 20 méterről, a labda centikkel suhant el a léc fölött. Öldöklő iramról ugyan nem beszélhettünk, de az látható volt, hogy mindkét csapat ügyelt megvédeni kapuját, s lehetőség szerint megközelíteni, veszélyeztetni a másikét. A 24. percben ez a Pécsnek sikerült, miután Pölöskey beforgatta Vaszicskut, majd a kapuba lőtte a labdát, 1-1. Aztán a 26. percben Hajdúch nagy bravúrjára volt szükség, hogy ne a vendégek vezessenek. A 31. percben Szélesi csóválta a fejét, hiszen Czvitkovics szabadrúgása után 5 méterről a léc fölé csúsztatta a labdát a Puskásban bemutatkozó védő. A 39. percben Tischler 10 másodpercen belül három helyzetet packázott el 10 méterről, ajtó-ablak helyzetben, majd a 45. percben a kapuson átívelve, a háló tetejére emelte a labdát. Szünet után támadásban valamivel aktívabbak voltak a hazaiak, de a pécsi kapu előterében a jónál is jobb lehetőséget kerestek, így hamvába holtak a helyzetek. Kár volt értük, hiszen ez azt a veszélyt is jelentette, hogy netán egy pécsi kontra jelenti majd a végzetes bosszút. A 72. percben ez benne is volt a levegőben, miután Szatmári ezer százalékos ziccerben lőtt kapura 10 méterről, de torony magasan a kapu fölé, ezt bizony megúszta a Puskás.

Veszélyesebbek voltak a vendégek, s félő volt, hogy előbb, vagy utóbb beveszik Hajdúch kapuját. Ám a 82. percben Czvitkovics lövését kellett Gőczének szögletre tenyerelni a bal alsó sarok elől. A 84. percben megfogyatkozott a Pécs: Pölöskey kézzel vette le a labdát, s ezért megkapta a második sárga lapját. Ám a hátralévő idő már nem volt elég a győztes gólhoz, a Puskás nagyon fontos két pontot elpazarolt a meccsen. Csak ne legyen ennek böjtje.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!