Foci

2014.04.19. 19:07

NB III: magabiztos győzelem a koraesti villámlásban

Székesfehérvár - Az NB III-as labdarúgó bajnokság 24. fordulójának, Közép–csoport mérkőzésén a 4. Videoton II csapata a 13. Bölcske együttesét látta vendégül szombaton a Sóstói Stadionban. A fehérváriak végig dominálták az összecsapást, Vítor Campelos tanítványai végül nagyarányú győzelmet arattak a Tolna megyeiek felett.

Krebsz András

Ahogyan az várható volt, rögtön magukhoz ragadták a kezdeményezést az ezúttal kék szerelésben játszó hazaiak, ám veszélyes helyzetek mégis a bölcskeiek előtt adódtak. A 12. percben Tóth János távoli, lapos lövése csak centikkel kerülte el Gábor kapuját, majd nem sokkal később, Budai 23 méteres kísérlete ment nem sokkal a jobb kapufa mellé. Aztán a 16. percben megszerezte a vezetést a Vidi: Elek 15 méteres lövése irányt változtatott Kőkutin, a labda így védhetetlenül pattant a hosszú alsóba, 1-0!

Lendületben maradtak a hazaiak, a 29. minutumban Elek nagyszerű labdájával Gyurcsó lépett ki a leshatáron, a szélső a tizenhatoson belülről tüzelt, Cseri ugyan még beleért, de hárítani már nem tudott, 2-0!

Ezt követően szinte a semmiből szépítettek a vendégek: Fröhlich jól eltalált 25 méteres próbálkozása Gábor igyekezete ellenére a felső lécről a Vidi kapujába vágódott, 2-1!

A lefújás előtt Elek állíthatta volna vissza a kétgólos különbséget, de hiába a szép cselek, a tizenhatos vonaláról eleresztett kísérlete a kapufa mellett hagyta el a játékteret.

A szünet végére megérkeztek az esőfelhők, és egyre többet villámlott, ekkor azonban még folytathatták a csapatok. A 49. percben Gyurcsó még ugyan elhibázta a ziccerét, ám picivel később Molnár Tibor centerezésére Elek érkezett remek ütemben, a fehérváriak csatára két méterről a kapuba passzolta a játékszert, 3-1!

A 65. percben Móri Tamás játékvezető a villámlás miatt félbeszakította a találkozót, szerencsére azonban öt perc szünet után újra a pályán voltak a csapatok. A pihenő után Eisenberger lövését bravúrral a kapufára tolta Gábor, az ellentámadásból pedig tovább növelte előnyét a Vidi: Elek a tizenhatos sarkánál szépen vette át a labdát, a csatár egy pattanást követően jobbal hatalmas gólt lőtt, a játékszer Cseri feje fölött védhetetlenül vágódott a hálóba, 4-1!

A 85. percben a csereként beállt Alex gyorsaságát kihasználva a jobb oldalon lefutotta védőjét, majd a középen teljesen egyedül érkező Elek elé tálalt, aki a kivetődő Cseri mellett a hosszú alsóba pörgetett, megszerezve ezzel önmaga negyedik, csapata ötödik gólját, 5-1!

A lefújás előtt Eisenberger került óriási helyzetbe, ezúttal Gábor is tehetetlennek bizonyult, ám a labda nem csak a hálóőrt, de a kaput is elkerülte, így a végére maradt a négygólos különbség.

Videoton FC IIBölcskei SE 5-1 (2-1)

Sóstói Stadion, 70 néző, vezette: Móri Tamás

Videoton II: Gábor – Thiago, Leo, Jankovics, Baracskai – Hudák(Sejben, 86.), Papp – Gyurcsó, U. Nikolics(Farkas, 84.), Molnár T. (Alex, 71.) – Elek. Vezetőedző: Vítor Campelos.

Bölcske: Cseri – Miskovicz, Kőkuti, Féhr, Blatt – Tóth J.(Süvöltős, 81.), Fröhlich(Höss, 84.), Budai, Laták, Eisenberger –  Farsang(Szili, 59.). Vezetőedző: Kindl István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!