Foci

2014.04.22. 10:25

Tajti Mátyás döntött, a Barcelonába megy

A felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia U16-os magyar válogatott futballistája, Tajti Mátyás a Real Madrid helyett a Barcelonát választotta, 3 éves szerződést írt alá.

Matók János

„Véget érhetnek a találgatások, immár nem titok, Matyi a Barcába igazol. Alá is írtuk a szerződést, amely három évre szól – mondta a Blikknek ifjabb Tajti József, a középpályás édesapja, aki maga is a Puskás Akadémia alkalmazottja, szakmai igazgatója. – Szempontunkból annak sincs jelentősége, hogy a Barcát kizárták az átigazolásokból, ugyanis a mi megállapodásunk már a döntés meghozatala előtt megszületett."

A fiatal játékosnak először a Barcelona ajánlott három-éves szerződést, majd a Real Madrid is ismerkedésre hívta, és ezt követően jelezte, tárgyalásokat kezdeményez az átigazolásáról. A nemzetközi szövetség (FIFA) csak 16 éves kortól engedélyezi a fiatalok nemzetközi átigazolását (ezt is csak bizonyos feltételek teljesülése esetén, egyébként 18 a határ), így Tajti profi szerződést 2014. júniusi hatállyal köthet, mert a 16. életévét június 2-án tölti be.

Tajtival kapcsolatban megkerestük a PFLA kommunikációs osztályát, de azt a választ kaptuk, hogy nem kommentálják a döntését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!