Sport

2014.04.22. 11:00

Webkamerákkal közvetítettek

Veszprém - Jól szerepeltek a megyei versenyzők a Postás Kupa elnevezésű tájfutó megmérettetésen, amelyet a Pilisban rendeztek meg.

Horváth Gábor

Az eseményről Molnár Péter, a megyei szövetség elnöke számolt be a Naplónak.

Az országos rangsoroló versenyek állomásaként legutóbb a Pilisben rendezték meg a 36. nemzetközi Postás Kupa tájfutó versenyt.

A kétnapos megmérettetésen nyolc ország több, mint 800 versenyzője vett részt, akik 46 különböző kategóriában mérhették össze felkészültségüket a technikailag és fizikailag egyaránt komoly kihívást jelentő középhegységi terepen.

A sportág magyarországi történetének érdekessége, hogy most először élő webkamerás közvetítés segítségével bárki bekapcsolódhatott az amúgy nézők által kevésbé nyomon követhető verseny izgalmaiba.

A versenyterep több pontján elhelyezett kamerák által közvetített élőképeket a célban elhelyezett monitoron, de az interneten keresztül otthonról is bárki figyelemmel kísérhette.

Bálint Ádám és Lantai Lili (piros-fehér) az eredményhirdetésen. Fotó: Bálint Bence

Eredmények, W10D: 2. Lantai Lili (Veszprémi Honvéd SE). W21C: 2. Péntek Gáborné (Balatonfüredi SC). W60A: 2. Komár Béláné (Balatonalmádi Herkules SE). W70A: 2. Wengrin Istvánné (Veszprémi Tájfutó Club).

M10D: 2. Bálint Ádám (Veszprémi Honvéd SE). M12C: 2. Bálint Benedek (Veszprémi Honvéd SE). M35A: 2. Vereszki Tibor (Tapolcai Honvéd SE), 3. Molnár Attila (Tapolcai Honvéd SE).

Váltóban, a Mix kategória győzteseként a Tapolcai Honvéd SE csapata (Molnár Attila, Vereszki Tibor, Molnár Zoltán) a dobogó legfelső fokára állhatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!