Foci

2014.04.24. 17:50

DPASE: a kiesés elkerüléséért küzdő Kisvárda igen kellemetlen ellenfél lesz

Dunaújváros - A Ness Hungary másodosztályú labdarúgó-bajnokság huszonötödik fordulójában szombaton 17 órakor hazai pályán játszik a Dunaújváros PASE együttese.

Gróf András

Az újvárosiak egyik leggólerősebb játékosa, Egejuru Godslove (17) már teljesen felépült sérüléséből (Fotó: Ady Géza)

Az újvárosiak ellenfele a Kisvárda gárdája lesz, amely jelenleg huszonhét ponttal, mínusz egyes gólkülönbséggel a tizenharmadik helyen áll a bajnoki tabellán. Az őszi fordulóban 1-1 lett a végeredmény. A dunaújvárosiak egyenlítő találatát Szalai Tamás szerezte. A kisvárdai találkozó krónikájához tartozik, hogy Villám Balázs kiállítása miatt már a harmincötödik percben emberhátrányba kerültek a vendégek. Szombaton azonban a feljutásra pályázó újvárosiaknak egyértelműen győzniük kell, hiszen az üldöző két csapat idegenbeli rangadót játszik. A Siófokon kiállított Sárközi Norbert egy, míg Milinte Árpád két bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott. A szombati meccs játékvezetője Botló Béla, asszisztensei Kis Zoltán, Iványi István lesznek.

Az újvárosiak középpályása, Petneházi Márk nehéz mérkőzésre számít.

- Siófokon voltak lehetőségeim pontrúgásból, és akcióból is, főleg a második félidő azon periódusában, amikor jól játszott a csapat. Távoli lövésekre szükség lesz a Kisvárda ellen is, hiszen a zárt védekezést így lehet feltörni. Az biztos, hogy egy kellemetlen ellenfél ellen fogunk játszani, de az is biztos, hogy nyerni akarunk. Sok minden eldőlhet ebben a fordulóban.

Az elmúlt időszakban sérüléssel bajlódó Egejuru Godslove az elmúlt héten már a kezdőcsapatban szerepelt.

- Siófokon a második félidőben nagyon jól játszottunk, több helyzetet is sikerült kialakítanunk, csak sajnos nem tudtuk belőni azokat. Bátrabban kell ezeket a lehetőségeket befejeznünk, jobban kell koncentrálnunk ilyen szituációkban. A kiállítást követően nagyon nehéz volt, a végére el is fáradtunk. Az ősszel hazai pályán keményen védekezett a Kisvárda, csúsztak, másztak minden labdáért, és veszélyes kontrákat vezettek. Erre készülünk most is. Hazai pályán azonban mindenképpen győzelemre törekszünk.

A huszonötödik forduló további párosítása:

Nyíregyháza FC - Gyirmót FC Győr, Tatabánya FC - Kozármisleny, FC Ajka - Szigetszentmiklós, Békéscsaba - FGSZ Siófok, Ceglédi VSE - Soproni VSE, Vasas FC - Szolnoki MÁV, ZTE FC - Balmazújváros.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!