Veszprém

2014.04.29. 20:00

Látványos gálaműsorral zárult a Tavaszi játékok

Több mint két órán keresztül a fiataloké volt a színpad a Városi Művelődési Központban, ahol a minősítést szerzett csoportok mutatták be a produkcióikat a Tavaszi játékok nemzetközi fesztiválon és versenyen.

Kekk Sára

Április 23-a és 27-e között nyolcadik alkalommal került megrendezésre a Tavaszi játékok nemzetközi fesztivál és verseny. Idén öt országból (Németország, Lengyelország, Oroszország, Moldávia, Magyarország) érkezett több mint 350 résztvevő, akik közel 150 produkcióban mutatták meg tudásukat. A veszprémi és a megyei énekesek és táncosok szép eredményeket értek el.

A fesztivál hangszeres kategóriájának első korcsoportjában 100 százalékos eredményt ért el Levakova Alexandra, aki Oroszországból érkezett, míg a második korcsoportban a Nivegy-völgyi Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanulói kaptak arany minősítést. Ének kategóriában az ötéves dombóvári Horváth Botond különdíjat kapott a legfiatalabb és legbátrabb versenyzőként. Musical kategóriában a Dal-Ma Musical és Zenés Színpad versenyzői vitték el a pálmát, hiszen 9 bronz, 11 ezüst és 10 arany minősítéssel zárták a fesztivált. Tánc kategóriában a Orsolya Fashion Line Mozgásművészeti Egyesület tagjai, illetve a Winners Versenytánc Egyesület táncosai is több arany minősítést nyertek.

A szervezői nagydíjat idén a lengyel Sylaba Ének- és Tánccsoport kapta, az Énekes Grand Prix díjat a veszprémi Dal-Ma Musical és Zenés Színpad, míg a Táncos Grand Prix díjat a moldáviai Neposzedi Táncegyüttes nyerte. A moldáviai Ritmik Dance és az orosz Szvetlecsok táncegyesületek különdíjban részesültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!