Sport

2014.05.06. 14:15

Aranykapuban a Hévíz

Ismét százszázalékos mérleggel zártak a zalai NB II-es kézilabdacsapatok a maguk mögött fordulóban. A Hévíz női csapata ráadásul csoportja „csúcsrangadóját” nyerte és a bajnoki cím kapujába érkezett.

NB II nők, Dél-nyugati csoport:

Hévíz–Tolna KC 25-22 (11-12)

Keszthely, Csokonai Sportcsarnok, 200 néző. Jv.: Ács, Tóbiás.

Hévíz: Lancz – Czigány 5, Fehér 5, Pék P. 1., Papp 2, Tóth 4, Borsi 6. Csere: Iglódi (kapus), Lakatos 2, Holczbauer, Gliba, Kovács, Gáspár. Edző: Pécsi Zsolt

A Hévíz és 2-0-s vezetésére öt góllal válaszolt a listavezető Tolna. Ennél nagyobb különbség már nem alakult ki a mérkőzésen és a két jól felkészített csapat remek színvonalú és végig sportszerű találkozót vívott. A hévíziek 16-16-nál egyenlített, s onnan már náluk volt az előny közönségük fergeteges buzdítása közepette. A mérkőzés végeredménye szempontjából döntőnek bizonyult, hogy a hazaiak két szélsője ezen a napon szinte hiba nélkül játszott, a sokadvirágzását élő Lancz Katalin „kapusiskolát" tartott: perceken át bevehetetlen volt a kapuja.

Jók: Borsi (a mezőny legjobbja), Lancz, Czigány.

Borsi Bianka a Hévíz egyik, ha nem a legjobbja volt a rangadón. Fotó: Katona Tibor

 

NB II férfiak, Észak-nyugati csoport:

Tapolca VSE–Keszthely GDSE 28-38 (11-22)

Tapolca, 100 néző. Jv.: Akácsos, Nagyvizeli.

Keszthely GDSE: Tüttő – Baranyai Zs. 4, Tóth G. 8, Baranyai N. 6, Kretz, Rácz 3, Jerebie 3. Csere: Szente 5, Kránitz 1, Szmola 2, Hunkár 6, Németh. Edző: Baranyai Norbert.

Két támadószellemű csapott össze, így közönségszórakoztató játékkal nyert a Keszthely. A sikeres labdaszerzés és a pontos támadásbefejezések nagyban hozzájárultak a magabiztos győzelemhez. Két fordulóval a bajnokság vége előtt a vasárnapi utolsó hazai mérkőzésre a 4. helyezett Veszprémi ESC érkezik a Csokonai Sportcsarnokba. Amennyiben hazai siker születik, akkor már csak az lesz kérdés, hogy ezüst- vagy bronzérmes lesz-e a KGDSE a bajnokság végén.

Jók: a teljes csapat

 

NB II férfiak, Dél-nyugati csoport:

N. Izzó SE–Hőgyész 36-27 (17-11)

Nagykanizsa, 150 néző. Jv.: Kóbor, Tasnádi.

Izzó SE: Tóth Á. – Füle 5/1, Kiss G. 8/2, Zsigmond 7, Tompek, Békési 5, Senger 2. Csere: Dencs Balázs (kapus), Csató 7, Musits N. 1, Nagy B. 1, Beck, Korcsmáros B., Marton. Edző: dr. Woth Péter.

Az előző fordulóbeli kisiklást javítva a középmezőnyhöz felzárkózott Nagykanizsai Izzó SE férfi NB II-es kézilabda-csapataamely biztosan győzte le a tabella hátsó részéhez tartozó Hőgyész legénységét. Ezúttal a legerősebb keret állt Woth Péter edző rendelkezésére és sorozatban a kilencedik hazai mérkőzésén bizonyult jobbnak aktuális ellenfelénél az Izzó.

Jók: az egész kanizsai csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!