Sport

2014.05.06. 19:25

Súlyokat emeltek az ifjak

A Kossuth Lajos Általános Iskolában rendezett súlyemelő országos bajnokságot a Magyar Súlyemelő Szövetség és Székesfehérvári Tiger Súlyemelő és Fitness Sportegyesület.

Bobory Balázs

A súlyemelés legfiatalabbjai gyűltek össze, hogy megméretessék magukat, 8-14 éves korosztályig. Kölyök I-Kölyök II, és serdülő korcsoportban, fiúk és lányok egyaránt. Ebben a korosztályban nem a súly felemelésén van a hangsúlyt, hanem a szép gyakorlatok bemutatásán, amit a bírók pontszámokkal értékelnek, kiegészítő versenyszámként, helyből távolugrás és medicinlabdadobás is benne van a verseny értékelésében.

Az országból kilenc sportegyesület versenyzői képviselték a súlyemelést a megyeszékhelyen. A bajnokság hangulatát a Székesfehérvári Appril Dance hip-hop tánc csoport emelte, illetve színesítette. A Székesfehérvári Tiger SE versenyzői közül érmet nyert: Zsolnai Máté (1. hely), Varga Dániel (2. hely), Kellner Martin (3. hely), Varga Krisztofer (3. hely)

A díjakat a Magyar Súlyemelő Szövetség elnöke Dobos Imre adta át, aki örömmel nyugtázta a sportrendezvényt, és felfigyelt a csillogó tehetségekre, akiket az érmeken felül külön is díjazott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!