Szombathely

2014.05.07. 17:45

Tavaszi teendők Szombathelyen

Szombathely - Mintegy 250 hektárnyi területen kell füvet nyírnia a város zöldterületeit karbantartó Szompark Kft.-nek. Az aktuális tavaszi feladatokról dr. Puskás Tivadar polgármester és Kiss Dávid ügyvezető számolt be.

Simon Erzsébet

A Károly Gáspár téren, Magyar László emlékműve mellett tartott sajtótájékoztatót szerdán dr. Puskás Tivadar és Kiss Dávid, miközben a város zöldfelületeit karbantartó cég munkatársai éppen az obeliszk környékén nyírták a füvet, metszették a bokrokat. Az aktuális tavaszi teendőket végzik szerte a városban, most a hét végi szélvihar megtépázta fák metszését is be kellett iktatni a tevékenységek közé. Állandó munkát ad a fűnyírás, hiszen mintegy 250 hektárnyi az a terület, ahol folyamatosan dolgoznak két-két nagy és közepes, s hat kisteljesítményű traktorral. Negyvennégyen vannak az állandó munkások, akikre a következő hetekben az egynyári virágok kiültetése vár. A színes felület hozzávetőleg 2300 négyzetméter lesz, a különböző ágyásokba körülbelül 53 ezer virág kerül.

Dr. Puskás Tivadar és Kiss Dávid ismertette az aktuális teendőket. Mögöttük Sövegjártó László és Horváth Balázs dolgozik. Fotó: Szendi Péter

Dr. Puskás Tivadar szerint Szombathely szépen zöldellő és virágos város.

Kiss Dávid megemlítette, hogy a parkfenntartók a lakossági akciókat is koordinálják, például ha közterületen emlékfát akar ültetni valaki vagy valamilyen szervezet, a virágültetésnél pedig nem csak szaktanácsot, alkalmasint virágot is adnak a lakóközösségeknek.

Címkék#Szombathely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!