Foci

2014.05.09. 19:50

Az MTK otthonában is kikapott a Puskás Akadémia

Az NB I-es labdarúgó-bajnokság 28. fordulójának a nyitányán, az MTK a Puskás Akadémiát fogadta. A vendégeknek nagyon kellett volna minimum egy pont, de ez nem jött össze.

Matók János

MTK - Puskás Akadémia FC 2-1 (1-0)

Hidegkuti Stadion, 400 néző. Vezette: Solymosi Péter (Erős, Horváth).

MTK: Hegedűs Nagy T., Kálnoki Kis, Vukmir, Poór Vass Á., Pölöskei Zs. (Pintér) Vass P, Kanta, Horváth (Bese) Eppel (Ladányi). Szakmai igazgató: Garami József.

Puskás Akadémia FC: Hajdúch Szélesi, Vaszicsku, Szekeres, Tamás M. Tóth I B., Tóth II B. (Tischler) Denkovics (Berki), Polonkai, Szakály (Czvitkovics) Lencse. Vezetőedző: Benczés Miklós.

Mint tudott dolog, a cél szentesíti az eszközt, s miután mindkét csapatnak roppant fontos volt minimum egy pont megszerzése, nem mondhatni, hogy a felek szétszaggatták volna az istrángot az első félidőben. Ezt főleg Torghellétől várhatták volna el a nézők, ám a fővárosiak exvidis támadója meglehetősen furcsa körülmények között, még a kezdés előtt megsérült az öltözőben. Szóval kényelmesen játszadoztak a csapatok, egészen a 10. percig, amikor Vass Ádám 25 méteres löketét Hajdúch a léc alól tenyerelte szögletre. Aztán sokáig a néma csend, egészen a 37. percig, mert akkor Nagy beadása után Szekeres csatárokat megszégyenítően, bal külsővel hazai szemmel gyönyörűen pörgette a labdát a saját kapujába, 1-0. Pillanatok múlva Szakály lábában volt az egyenlítés, de 15 méterről elhamarkodottan a kapu mellé lőtte a labdát.

A Puskás AFC támadója, Lencse egy gólt és kapufát is lőtt

Szünet után, a 47. percben kissé elkomorult Benczés Miklós, hiszen Hajdúch még védett egy lövést, de a kipattanót Horváth közelről a kapu közepébe gurította, 2-0. A 66. percben Lencse becsapta Kálnoki Kist, majd 14 méterről a kapufát találta el, nem volt szerencséje. A 75. percben már igen: Polonkai kiugratása után 6 méterről, Sándor Csikar szögből lőtte a labdát a kapuba, 2-1. A szépítés után Czvitkovics kapáslövése okozott gondot, majd a 89. percben Szekeres közeli fejesét Hegedűs ujjheggyel a léc fölé ütötte. Győzelmével az MTK már biztos bentmaradó, míg a Puskás Akadémia helyzete nagyon nehéz lett. De a remény hal meg utoljára.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!