Körmend

2014.05.11. 15:25

Rába takarítás

Körmend - A nyolcadik Rába takarításon közel százötven önkéntes vett részt. A szemétszedők több tonna hulladékot szedtek ki a folyóból.

Kozma Gábor

A műanyag palackok, zsákok mellett néhány meglepő dolog is előkerült a vízből, például traktorgumi, monitor, hűtőgép, lökhárító... Szombaton a körmendi csónakkikötőnél népes társaság gyülekezett, köztük a dunavarsányi 1270. számú Nautilus Vízicsapat, a szombathelyi WeKing Egyesület és körmendi Bereki Bárkás Egylet Egyesület. Utóbbi csapat elnöke Varga Gábor István, a szemétszedési akció egyik helyi koordinátora elmondta, hogy hét szakaszon, mintegy száz folyamkilométeren Alsószölnöktől Püspökmolnáriig takarítják a Rábát három napon keresztül. A programhoz a vízi csapatok és környékbeli önkormányzatok mellett az Őrségi Nemzeti Park, a körmendi tűzoltóság munkatársai, valamint a Kölcsey Utcai Általános Iskola és AMI is csatlakozott. Az iskolások a parton és a Rábához közel eső óvárosi utcákban szedték a szemetet, a többiek kenukkal, csónakokkal keltek útra. Öröm, hogy sok magánszemély is eljött a takarításra.

- Úgy tűnik, jobb a helyzet mint korábban, kevesebb a hulladék. Bizakodó vagyok, jó irányba tartunk. Sok a vízi túrázó, a Rába ügye még jobban előtérbe került. Köszönet minden részvevőnek, az önkormányzatoknak - mondta az egyik szervező, Tóth Judit.

Bedi Tamás önkéntes és Szekeres Zsófia, az Őrségi Nemzeti Park munkatársa emelik ki, amit a folyóból, és a parton összeszedtek (Fotó: Szendi Péter)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!