Sport

2014.05.16. 12:54

Júniusban újra Fehérvár-rali

Hét év szünet után ismét felkerül a rali térképére a sokak által nagyon kedvelt Fehérvár-rali. A megyeszékhely egyik látványos sporteseménye lesz, több tízezer nézővel.

Matók János

Anno 2007 májusában rendezték az utolsó Duna-ralit, de székesfehérvári helyszínnel, így lényegében azt tekinthetjük az utolsó Fehérvár-ralinak. A versenyzők és a fanatikusok nagyon hiányolták a futamot, s remélték, hogy egyszer feltámad tetszhalott állapotából. Most végre eljött az idő: az idei bajnokság második futamát, a Fehérvár-ralit június 14-15.-én rendezik. Az adminisztratív és technikai gépátvétel június 13-án, pénteken lesz, majd szombaton 6 murvás, vasárnap pedig 6 aszfaltos gyorsasági vár az elsőosztályú mezőnyre, Vasárnap már a másodosztály és a historic is bekapcsolódik a Fehérvár-raliba. Ami igen látványosnak ígérkezik. Így például szombaton az Aranybulla-gyors, majd a nap végén a belvárosban, az Alba Pláza környékén a szuperspeciál.

– Terveink szerint, és nagy örömünkre a város vezetésével közösen szeretnénk feléleszteni a hagyományt, melynek első lépcsője lesz a júniusi futam – mondta Lakatos Róbert, a rendező bizottság vezetője. – A három kategóriában 100-120 autó részvételével számolunk, s amennyiben sikerül színvonalas versenyt produkálnunk, úgy a közeljövőben már nemzetközi, akár Európa-bajnoki futam is lehet a Fehérvár-rali. Az első napon a legendás, régi murvás pályák komoly kihívást jelentenek. Érdekes lesz az Aranybulla-gyors, ahol a várhatóan sok néző átláthatja a pályát., valamint a látványos és szórakoztató belvárosi szuperspeciál. Másnap tempós és robogós aszfaltos gyorsaságik várnak a résztvevőkre.

– Nagyon örülök, hogy ismét megrendezik a Fehérvár-ralit, s annak külön is, hogy az önkormányzat a futam mellé állt, ez a ralinak nagy érdem – mondta az abszolút magyar bajnok pilóta, Kazár Miklós. – A korábbi években mint navigátor sok Fehérvár-ralin vettem részt, kemény futamok voltak. Nem könnyű, de jó emlékeim vannak. Bár, ha belegondolok, Pandur Zsoltival egyszer Nagyvelegen estünk egy nagyot, és sokat borultunk, de óriási szerencsénk volt. A ralisok társadalma már nagyon várja az idei futamot, ami új színfoltot jelent. Izgalmas és jó versenyre számítok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!