Sport

2014.05.17. 13:45

Megyei tájfutósikerek

Megyénkből hét tájfutó sportegyesületet képviselve közel negyvenen indultak el a Pusztamaróton rendezett, hatszáznál is több hazai és külföldi résztvevőt felvonultató Tipo Kupa országos rangsoroló versenyen.

Horváth Gábor

A küzdelmek a Gerecse-hegység igencsak meredek és sziklás oldalain folytak, némely pályán 500 métert is jóval meghaladó szintkülönbséget kellett legyűrniük az  indulóknak, akiknek a rendezők sem könnyítették meg a feladatát a komolyabb technikai tudást igénylő pályák kitűzésével. Megyénk tájfutói újabb szép sikereket könyvelhettek el.

Az ifjak közül legjobban a mindössze kilencéves Lantai Lili (Veszprémi Honvéd SE) szerepelt, aki az N10D kategória mindhárom napi futamát megnyerve összetettben is első lett. Ugyancsak szép eredményt ért el Mérő Dominika (Veszprémi Honvéd SE), aki összesített időeredménye alapján az N14E kategória harmadik helyét szerezte meg.

F21E kategóriában Péntek Mátyás (Balatonfüredi Sport Club) óriási hajrával szintén harmadik lett - az első futam végén még a 6. helyen állt. N18E kategóriában pedig Péntek Gréti (Balatonfüredi Sport Club) gyűjtött be egy újabb, jól megérdemelt harmadik helyezést.

A felnőtt nők közül az N65-as kategóriában Komár Béláné (Balatonalmádi Herkules SE) egyetlen futamon sem talált legyőzőre, így összetettben is bajnok lett, míg Gombkötő Zsuzsanna (Veszprémi Tájfutó Klub) ugyanitt 3. lett. N45-ös kategóriában Németh Zsoltné (Veszprémi Honvéd SE) lett a bajnok, aki remekül taktikázva, a harmadik napi futamot megnyerve, összesített időeredményével végül összetettben is kivívta a győzelmet. N21C-ben Péntek Gáborné (Balatonfüredi Sport Club) állhatott a dobogó legfelső fokára.

A férfiak közül remek teljesítménnyel Vereszki Tibor (Tapolcai Honvéd SE) az F35A kategóriában szerzett újabb bajnoki címet, őt kizárólag az első napi futamban tudták csak megelőzni pár perccel, a verseny többi fordulójában mindenkit maga mögé utasított.

Bacsó Attila (Balatonalmádi Herkules SE) összesített időeredménye alapján az F60-as kategória 2. helyezéséért járó jutalmat hozhatta el, míg az F65 kategória 2. helyét klubtársa, Andrási Lajos (Balatonalmádi Herkules SE) szerezte meg. F75-ben Kangasmaki Heikki (Balatonfüredi Sport Club) érdemelte ki az ezüstöt.

Címkék#tájfutás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!