Soponya

2014.05.22. 14:05

Tudatosan bringáznak a soponyai iskolások

Soponya - A tudatos és biztonságos közlekedésre nevelik a gyerekeket a település általános iskolájában.

Miskei Anita

A soponyai gyerekek többsége kerékpárral jár az óvodába és az iskolába. A településen azonban nincs kerékpárút, ezért is fontos, hogy már a legkisebbek figyelmét felhívják a tudatos közlekedésre - mondta Hollósi Lászlóné, az iskola igazgatója. Hozzátette, osztályfőnöki, természetismeret és technika órákon is oktatják a szabályokat, a tanóra részét képezi az effajta ismeretátadás is, melyben sokat segít Molnárné Strohéber Zsuzsanna. Sőt, egy pályázati forrásnak köszönhetően szeptembertől a felső tagozatosoknak beépítik az órarendbe a kompelx közlekedési ismeretek oktatását is. Azonban a tanulók így is komolyan veszik a szabályok betartását, amit bizonyítanak. Részint azzal, hogy nem történt kerékpáros baleset a településen, részint pedig a házi és megyei versenyeken. Hiszen legutóbb az alsó tagozatosok megyei első helyezettek lettek a kisiskolások kerékpáros kupáján, míg a felső tagozatosok a tudatos közlekedésre nevelés versenyén mutatták meg, mit tudnak. És elhozták az első, illetve a harmadik helyezést is.

A komplex ismeretátadás mellett pedig hamarosan a kerékpárok tárolása egyszerűbb és kényelmesebb lesz az óvodánál és az iskolánál, hiszen jelenleg is folyik a parkolók és kerékpártárolók kialakítása. A következő cél pedig a kerékpárút fejlesztése lesz - árulta el Béndek József polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!