Hírek

2014.05.25. 08:25

Anikó az év fodrásza

Sárvár - Ha mindenki úgy szeretné a szakmáját, mint én, akkor nem lenne gond a világban – vélekedik Gyulai Anikó, „Az év fodrásza” cím birtokosa.

Simon Erzsébet

Gyulai Anikó egy sárvári hotel fodrászatának vezetője tavaly július óta. Vajon milyen tapasztalatokat szerzett az elmúlt időszakban?

– Az eddigi szalonjaimban természetes volt a vendégek részéről a bizalom. A hosszú évek alatt pedig barátságok alakultak ki. A budapesti és a keszthelyi vendégek közül is többen utánam jönnek Sárvárra. Arra azonban nem számítottam, hogy itt is barátságok alakulnak ki a vendégekkel. Mindig is szerettem értelmes emberekkel beszélgetni, élettörténeteket, sorsokat meghallgatni. Azt, hogy a nagyobb technikai munkákban is megbíznak bennem szinte ismeretlenül, és egy hajvágásért ideutaznak Budapestről, Keszthelyről és az ország különböző részeiről, ez szintén a bizalmat jelenti számomra, és a tiszteletet a munkám iránt. Nemrég Londonból kerestek meg, miután látták a munkáimat, és esküvői, alkalmi frizurák elkészítésére kértek fel. Pár napja pedig Németországból érkezett hasonló felkérés. Az esküvői és alkalmi frizurák elkészítése számomra szertartás.

Anikó az oktatásra helyezi a hangsúlyt a jövőben. Olyan embereknek tart tréningeket, akik szakmailag fejlődni szeretnének, akikben lát motivációt. Fotó: Spirit Hotel

Anikó azt mondja, egy jó fodrásznak jó pszichológusnak is kell lennie.

– Örülök, hogy soha nem kellett „fodrászgyárban" dolgoznom, mert fontos, hogy tudjak a vendégekkel kommunikálni, és ezáltal rájuk hangolódni. Csak így tudok kreatívan alkotni. Ha tisztában van egy fodrász a saját szakmai képességeivel, nincs konkurenciája. Vagyis legyen saját, önálló stílusa, amit képvisel. A szakmai alázat elengedhetetlen. Néha kicsit humorosan, ironikusan megjegyzem: ha mindenki úgy szeretné a szakmáját, mint én, akkor nem lenne gond a világban.

– Büszke lehetek arra, hogy az elmúlt években az ország legjobb fotósaival, filmrendezőivel, operatőreivel, stábjaival, kiváló színészeivel dolgozhattam, arra, hogy a legtöbb magazinnak a címlap- és divatanyag fotózásán részt vehettem. Tavaly megkaptam „Az év fodrásza" címet. Úgy érzem, hogy Magyarország legszebb gyöngyszemében dolgozhatok, és professzionális termékeim vásárlásával számos nemes célt támogatok, például kisgyerekek életmentő étkezését, erdők, fák újratelepítését, édesvizek ápolását bolygónk fennmaradása érdekében, sportolókat.

Anikó a jövőben az oktatásokra szeretné helyezni a hangsúlyt, amiben szerepel egynapos képzés, tíznapos intenzív és tízhónapos teljes tanfolyam is. Mindezt olyan szakmailag motivált embereknek, akik fejlődni szeretnének.

– Nemrég kértek fel szalontréningre. Örülök, hogy továbbadhatom, amit tanultam és tapasztaltam az elmúlt évek során, de jelenleg is részt veszek hazai és külföldi szemináriumokon a naprakész tudás érdekében. Reményeim szerint lesznek olyan szakemberek, akikkel hosszú távon közösen nagyszerű dolgokat tudunk létrehozni, és tisztában vannak vele, hogy lépcsőfokról lépcsőfokra lépve mindig van egy magasabb szint, amit el lehet érni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!