Lóerő

2014.05.29. 13:05

Taroltak a volánosok a versenyen

Székesfehérvár - Tengelyterhelésre, zajkibocsátásra, rezgésre vonatkozó adatok, világítóberendezésekre szóló előírások szerepeltek a versenyen, ahol taroltak a volánosok.

Németh András

A Középnyugat -Magyarországi Közlekedési Központhoz tartozó Alba Volán az első két helyet, a Vértes Volán pedig az első helyet szerezte meg a műszaki vizsgabiztosok versenyén. Ezzel jogosultságot szereztek az országos döntőn való részvételre.

Fontos a versenyképesség megőrzése. A munkatársak felkészültsége, alkalmazkodóképessége a volán fejlődését befolyásolja. A műszaki háttérbázisnak kihívásokkal kell szembenéznie, hisz a közösségi közlekedés folyamatosan működő ágazat, sok járműtípus ismerete szükséges a karbantartáshoz. Az utasok biztonságban szeretnének eljutni úti céljukhoz- mondta Németh Tamás, az Alba és Vértes Volán vezérigazgatója.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság szakmai vetélkedőre hívta a vizsgahelyek munkatársait. A műszaki vizsgabiztosok versenyére 4-4 szakembert nevezett a két volán társaság. Az elméleti feladatok megoldásához jogszabályi ismeretre volt szükség. Az egyik legérdekesebb versenyszám az volt, amikor 90 másodperc alatt kellett szemrevételezni egy autót, majd egy másik helyiségben 3 perc alatt emlékezetből elkészíteni a jármű hiba felvételezését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!