Sport

2014.05.29. 16:25

Megyefoci: Az utolsó előtti forduló jön

A hétvégén nem csupán a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban folytatódnak a küzdelmek, hanem a megyei II. osztály Szombathelyi, Körmendi és Sárvári csoportjában is.

Munkatársainktól

Megyei I.

Az utolsó előtti fordulóra két kérdés maradt. Az egyik, hogy a múlt héten előző Sárvár hazai pályán meg tudja-e verni a Vasvár ellen remeklő Jánosházát. A másik: a lélektani hátrányba kerülő, majd a hétközi kupameccset óvás után elbukó Répcelakban lesz-e elég erő ahhoz, hogy Vönöckön nyerjen? Balassa Péter legénységének ugyanis csak a győzelem adhat némi reményt az utolsó körre.

A 29. forduló műsora: szombat, 17:00: Kőszeg–Celldömölk, Tabak1 Szentgotthárd–Kemenesmagasi, Sárvár–Jánosháza. 18:00: Bük–Magyarszecsőd. Vasárnap, 17:00: Vép–Uraiújfalu, Vasvár–Király SZE, Kemenesalja–Répcelak.

A megyei I. osztály legutóbbi fordulójában a fenti játékosok nyújtottak kiemelkedő teljesítményt (Grafika: Kelemen Attila)

Megyei II.

A Szombathelyi-csoportban az éllovas Csepregnek kötelező a győzelem a vendég Sé ellen. Az üldöző két tápláni gárda közül talán a dobogó harmadik fokán álló újoncra vár nehezebb feladat.

A dobogót ismét megcélzó Lukácsháza Újperinten próbálja meg gyarapítani pontjait. A Gyöngyöshermán-Szentkirály kiesési rangadón fogadja a Kőszeget.

Szombathelyi-csoport, a 29. forduló menetrendje, szombat, 17.00: Gyöngyöshermán-Szentkirály–Kőszeg. Vasárnap, 15.00: Elektromol-Spari–Felsőcsatár. 17.00: Újperint–Lukácsháza, Szentpéterfa–Torony, Ják–Vasszécseny, Csepreg–Honvéd-Sé, Balogunyom–Táplánszentkereszti FC, Tápláni KSK–Söpte.

A Körmendi-csoportban az éllovas Szakonyfalura nehéz ellenfél vár, a végére belelendülő Körmend VSE gárdáját fogadja. A harmadik helyen álló, bajnoki címre hajtó Rábatótfalura egy kellemetlen szarvaskendi kirándulás vár. A második Téglagyár sem mehet biztosra a Rábagyarmat otthonában.

Körmendi-csoport, 29. forduló, vasárnap, 13.00: Szakonyfalu–Tuti-Textil Körmend VSE. 17.00: Őrimagyarósd–Bajánsenye, Rábahídvég–Őriszentpéter, Csákánydoroszló–Csörötnek, Nádasd–Viszák, Rábagyarmat–Körmendi Téglagyár, Egyházsarádóc–Vasalja, Szarvaskend–Rábatótfalu.

A Sárvári csoportban a hétvégén vérbeli rangadóra van kilátás: a dobogós helyért harcoló Csénye a Gérce-Vásárosmiske alakulatát fogadja. A vendégek akár egy döntetlennel is bebiztosíthatják a bajnoki címet.

A hazaiak trénere, Pankaczi Zoltán elmondta, hogy mindenképpen a győzelemre hajtanak, hiszen az ő céljuk is egy dobogós helyezés.

– Úgy érzem, hogy az utolsó mérkőzéseinken végre beérett a fiatalokból álló csapat. A bajnokaspiráns Gérce ellen sem feltartott kézzel fogunk kiállni, a célunk a három pont megszerzése.

Haraszti István, a gérceiek edzője nyugalomra intette a játékosait, szerinte ugyanis csak így tudják elérni végső céljukat, a bajnoki cím megszerzését.

– Az utolsó három mérkőzés előtt azt mondtam a fiúknak, hogy 6-7 pontot kell szereznünk, és akkor nem kell a többiektől tartanunk. A soron következő mérkőzésen sem szabad veszítenünk, a döntetlen is elég, de lényegében támadólag fogunk pályára lépni. Hajtós mérkőzésre számítok.

A hétvége menetrendje, vasárnap, 16:00: Csénye–Gérce-Vásárosmiske, 17:00: Rum–Kenyeri, Ostffyasszonyfa–Szergény, Herény–Jákfa, Szeleste-Pósfa–Mersevát, Simaság–Ikervár, Tanakajd–Pecöl, Ölbő–Sitke.

Pótlás

A héten két megyei II. osztályú mérkőzést is pótoltak.

Egyházasrádóc–Tuti-Textil Körmend VSE 1-1 (1-0). Vezette: Horváth F.

Ellentétes félidők után osztoztak meg a pontokon a csapatok. Gól: Loibenbeck R. (28.), ill. Horváth D. (63.).

Lukácsháza–Ják 3-0 (2-0). Vezette: Gergye I.

A hazai csapat „energiatakarékos” üzemmódban is könnyedén verte a kapura szinte teljesen veszélytelen jáki együttest. Gól: Németh R. (13.), Szalai Sz. (37.), Németh Cs. (49.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!