Foci

2014.05.29. 15:15

Megye I.: Komoly tolongás a legjobb helyekért

Az utolsóelőtti forduló következik hétvégén a labdarúgó megyei első osztályban. A legfőbb kérdés, a bajnoki cím sorsa már eldőlt, a dobogóra kerülésért viszont még nagy csata zajlik a hátralévő mérkőzéseken.

Horváth Gábor

Devecser (5.)–Várpalota (12.): A Devecser ugyan legutóbb vereséget szenvedett, a bajnok Úrkút otthonában kapott ki, még mindig eséllyel pályázik arra, hogy dobogón végezzen. A palotaiak szezonja ennél sokkal gyengébb, kicsi is az esély a meglepetésre.

Péti MTE (3.)–Alsóörs (9.): A múlt héten csak egy hosszabbításban lőtt góllal nyert a Pét (az alsóházi Ajka Kristály ellen), ami figyelmeztető jel a mostani meccs előtt. Az Alsóörs mostanában remek formában van, a csapat három meccset nyert zsinórban.

Fűzfői AK (4.)–Ajka Kristály (15.): A Balaton-partiak szintén esélyesek a dobogós helyezésre, s a küzdelmet komolyan is gondolják, a FAK hosszú ideje tartja veretlenségi szériáját. A Kristály masszív kis csapattá vált a bajnoki hajrára, az ajkaiakat nem könnyű legyőzni, de igazi átütőerő egyelőre nincs a csapatukban.

Tapolca (11.)–Úrkút (1.): Az Úrkút az előző fordulóban bebiztosította újabb bajnoki címét, ami nyílván kihatással lesz erre a találkozóra is. A hazai környezetben egymást követően négyszer döntetlenező tapolcaiak kihasználhatják a kínálkozó esélyt.

Herend (16.)–Sümeg (13.): A sereghajtó, ráadásul 13 pontos levonással rendelkező Herend hosszú hetek óta nem tudott pontot szerezni. A csapat már biztosan utolsó, a legutóbb hétgólos győzelmet arató Sümeg viszont még léphet feljebb a pontvadászat tabelláján.

A sümegiek kapusa, Cser Péter az előző fordulóban nem kapott gólt, szombaton Herenden bizonyíthat (Fotó: Zwicker Tamás)

Peremarton (14.)–Csetény (2.): A hétgólos sümegi pofont a peremartoniak szenvedték el, s abból, illetve az az előtti (két hete az Ugodtól kaptak 7:1-re) meccsből kiindulva a házigazdának most sem lesz sok esélye. A csetényiek az ezüstérem bebiztosításáért lépnek pályára.

Öskü (6.)–Ugod (10.): Az Öskü hazai pályán szinte mindenki ellen favoritnak számít, igaz, az együttes jelenleg nincs túl nagy formában. Az Ugod annál inkább, a remekül hajrázó alakulat négy találkozót nyert meg zsinórban.

Gyulafirátót (7.)–Balatonalmádi (8.): Egy helyezés és egy pont a két csapat közötti különbség. A Gyulafirátót hosszú ideje tartó sikertelensége a múlt héten is folytatódott, az Almádi viszont remek passzban van. A balatoniak az előző hat meccsükből ötöt megnyertek.

A 29. forduló mérkőzései az ösküi és a gyulafirátóti találkozó (ezeket vasárnap rendezik) kivételével szombaton lesznek. Az összecsapások egységes kezdési időpontja 17 óra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!