Sport

2014.05.30. 14:35

Gorillaz: magabiztos győzelem a Bulldogok ellen

Dunaújváros - A Divízió I. rangadóján az Újpest Bulldogs csapatát látta vendégül a dunaújvárosi alakulat, a tét az automatikus elődöntőbe kerülés volt.

Szabó Szabolcs

Az újpesti Bulldogok sem bírtak a Gorillákkal. Irány Eger!

Az összecsapásra számos hazai és vendég drukker volt kíváncsi, így a dunaújvárosi stadionban fantasztikus hangulatban zajlott a találkozó. Szerencsére az időjárás is kegyes volt a felekhez, így semmi sem akadályozhatta a csapatokat abban, hogy saját játékukat tudják játszani. Az előzetesen rangadónak jósolt mérkőzés ugyan kemény csatákat hozott, ám a hazaiak végül is 27-8-ra múlták felül az egyre komolyabb erőtt mutató újpestieket.

A mérkőzést lapunknak a Bachrathy Kornél, a Gorillák egyik alapjátékosa értékelte:

- A Gorillaz megmutatta, hogy a labda mindkét oldalán ellenállhatatlan játékra képes. A tavalyinál 10 fővel bővebb keret számos lehetőséget tartogat, így a rotáció révén jóval hatékonyabb és gyorsabb játékot mutat a csapat. Továbbra is kőkemény a védelem, ami alig enged first downokat és folyamatosan labdákat szerez. A támadó oldalon pedig mennek a futások és a passzjáték is impozáns, ugyan mindig van mit javítani, de egyelőre úgy tűnik ez elég kell legyen az idei mezőnyben. Reméljük kitart a lendület a szezon végéig és ezután sem láthatunk majd nagy hibákat - mondta el a DH-nak Bachrathy.

A mérkőzés legértékesebb támadója Hegedüs Dániel (running back), valamint védője: Tanács Pál (defensive end) lett.

A folytatásban, június 14-én Egerben lépnek pályára fiaink, ahol az eddig nyeretlen Heroes ellen harcolhatják ki csapatunk fennállása negyedik veretlen alapszakaszát és egyben biztosíthatják vezető helyüket a tabellán. Örömhír a szurkolóknak, hogy ha minden a tervek szerint alakul július 5-én ismét hazai pályán mérkőzhetnek meg az elődöntőben a Gorillák, a bíztatára pedig nagy szüksége lesz csapatunknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!