Sport

2014.06.02. 16:05

Nem marasztalta Kusnyert a Körmend

Körmend - Eldőlt, hogy a 2014/2015-ös szezonban nem lesz az Egis Körmend kosárlabdacsapatának tagja Ernest J. Kusnyer.

Horváth Erika

 

Az elmúlt szezonban honosított játékosként szerepelt az Egis Körmend együttesében az amerikai, de magyar felmenőkkel rendelkező Ernest J. Kusnyer. Az elsősorban távolról ponterős játékos összesen 28 bajnokin kapott lehetőséget átlagban 11 percet meccsenként , 5,8 volt a pontátlaga. Néhány meccsen nagyon kijött neki a lépés, például a PVSK elleni alapszakaszbeli győzelemből 20/18, a középszakaszban a Nyíregyháza elleni sikerből 22/21 ponttal vette ki a részét. Kusnyer idő előtt fejezte be a mögöttünk hagyott szezont; még az alsóházi középszakasz záró fordulója előtt, május 2-án hazautazott gyermeke születésére. Mivel a Körmend előjoggal rendelkezett a szerződtetésére vonatkozólag, a klubvezetők úgy engedték útjára, hogy május végéig eldöntik, a következő idényben is igényt tartanak-e a játékára.

Nos, mint Zsebe Ferenc ügyvezető elnöktől megtudtuk, a hétvégén közölték Kusnyerrel, hogy a Körmend nem él az opciós lehetőséggel.

- Kusnyer személyében egy remek hozzáállású, valódi csapatembert ismertünk meg, aki jól dolgozott együtt a társaival és életveszélyes távoli dobásaival számos esetben nehezítette meg ellenfeleink dolgát. Döntésünk legfontosabb oka az volt, hogy a vezetőedzőnk, Aaron Mitchell elképzelései alapján formálódó új keretünkben még kevesebb lehetőség jutott volna neki. Ezért inkább az új keretbe jobban illeszkedő játékosokat igyekszünk leigazolni - adott magyarázatot a döntésre Zsebe Ferenc. EJ-nek köszönjük a nálunk végzett munkát, további sok sikert kívánunk neki karrierjében és a magánéletben egyaránt. Bízunk abban, hogy következő állomáshelyén a kiváló dobóteljesítménye mellett védekezésben is előbbre tud majd lépni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!