Lóerő

2014.06.05. 14:12

Szuper traffipaxokat vetnek be

Új, a hírek szerint mindent tudó sebességmérőket vethetnek be még az év vége előtt.

Szabó Zoltán

A 160, változtatható helyű, 12 funkciós berendezés egyebek mellett felismeri a gyorshajtókat, a záróvonalon előzőket, a piroson áthajtókat, sőt azokat is, akik nem kötötték be a biztonsági övet. Emellett számlálja a forgalmat, érzékeli a forgalomtorlódást, a behajtási tilalom és a kötelező haladási irány megszegését, az autópálya leálló- vagy forgalmi sávjának jogosulatlan igénybevételét, a vasúti átjárón történő áthaladásra vonatkozó előírások megszegését.

A komplex rendszerek képesek adatokat lekérni a hatósági nyilvántartásokból, emellett alkalmasak arra, hogy videofelvétellel számos, menet közben elkövetett jogsértést rögzítsenek. A mobil traffipaxok szállítására szóló tendert még 2013. augusztusában hirdette meg az ORFK. Pintér Sándor belügyminiszter szerint az autóba szerelt traffipaxot akár az ország teljes hosszában fel tudják állítani, ha például „kontrollálni akarják az átvonuló forgalmat”. Akkor nagyjából 20-30 kilométerenként számolhatunk egy ellenőrző autóval.

Címkék#traffipax

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!