Celldömölk

2014.06.10. 15:40

Több mint 80 százalékkal csökken az energiaköltség az iskolában

Celldömölk - Több mint 80 százalékkal csökkenti a tagiskola energiaköltségeit az a napelem-rendszer, amelyet kedden avattak föl Alsóságon.

Ölbei Lívia

A 204 napelemből álló rendszer működésével várhatóan több mint 80 százalékkal csökken – 2 millió helyett maximum 500 ezer forintba kerül – az alsósági tagiskola energiaköltsége. Minderről Fehér László polgármester beszélt köszöntőjében. Szót kapott az alsósági részönkormányzat vezetője, Erdélyi Antal önkormányzati képviselő is.

Az avatóünnepségen kedden délelőtt Kovács Kristóf verset mondott, Kovács Kristóf és Németh Barna xilofonon játszott. A szalagot Fehér László polgármester, Erdélyi Antal részönkormányzat-vezető, dr. Kovács Zoltán városrészi képviselő és Szabóné Kiss Ildikó tagintézmény-vezető vágták át. Nagy Pál Sebestyén gépészmérnök a projektben közreműködő cég képviseletében foglalta össze a napelemes technológia jelentőségét. Külön fölhívta a figyelmet a napelem széles körű hasznosíthatóságára (a zsebszámológépek és az űrállomások bonyolult szerkezeteinek működtetésében egyaránt szerepe van). Nagy Pál Sebestyén úgy látja, hogy a napenergia a legmegbízhatóbb, a legstabilabb energiaforrás, és a beruházás maximálisan hozzájárul az iskolaépület gazdaságos működtetéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!