Sport

2014.06.12. 15:45

Fehérvár-rali: lesznek megyei versenyzők is a mezőnyben

Szombaton még csak előfutóként láthatunk fehérvári párosokat a rali ob idei második futamán, de vasárnap a másodosztályban már lesznek, akikért szurkolhatunk.

Matók János

A rali megyei, fehérvári rajongóinak nem ismeretlen a névsor: Sipos István, Szabó Mali Tomi, illetve Halmos Gábor, Simon Nikolett. A két duó már szombaton látható lesz, Sipiék a 00000-ás, míg Nikiék a 000000-ás előfutóként haladnak majd Kazár Mikiék előtt, felvezetve a mezőnyt. Vasárnap viszont a Halmos, Simon egység elrajtol a II. osztályú futamon.

Sipos István és Szabó Mali Tomi ezúttal előfutóként száguld

- Igazából nagyon vártam, hogy újra legyen fehérvári futam. Nem hittem volna, hogy ezt most belülről élhetem át. Mi csak előfutóként indulunk, mi nem siethetünk, nem autózhatunk határon, nekünk a biztos célbaérkezés és a pálya tisztítása a feladatunk. Múlt héten ezért indultunk egy gyakorlásnak szánt szombathelyi murvás futamon, s ezt sikeresen teljesítettük a kategória, és az amatőr mezőny leggyorsabbjaként. A Mitsubishi Lancer Evo VIII és mi is felkészülve várjuk a hazai futamot. Nagyon örülünk, hogy van egy városi, és egy város közeli szakasz, így olyan emberek is láthatják a gépeket, akik messzebbre nem mennének el egy raliversenyt nézni. Bízunk benne, hogy ez egy sikeres rendezvény lesz, és a hagyományokat újrakezdve az elkövetkezendő években is lesz Székesfehérvár-rali!  - mondta bizakodva Szabó Mali Tomi.

- Gábor tavaly óta versenyez, mi pedig idén ültünk össze, és már most kijelenthetem, hogy összeszoktunk. Szombaton előfutunk, ezzel részben a következő, a Veszprém-ralira tesztelünk, valamint a pilótám ajándéka, hogy a hazai versenyemen minden pályán bemutatkozunk. Ekkor teljes mértékben a fehérvári nézőknek, rajongóknak, ismerősöknek fogunk autózni, remélhetőleg nagy sikerrel, és látványosan. Vasárnap a másodosztályban állunk rajthoz, hogy értékes pontokat szerezhessünk, mivel a kategória 3., és a BMW kupa első helyén állunk. Nagyon várom ezt a hétvégét, mert gyerekkori álmom volt, hogy Fehérvár-ralin navigálhassak, az pedig az i-re a pont, hogy itt debültálhatok az első osztályban, ami minden navigátor célja - örvendezett Simon Nikolett.

- Nagyon várjuk már a fehérvári megmérettetést, ahol a rali kettőben, az A/7 kategóriában indulunk. Az autót folyamatosan csináljuk, hogy készen legyünk vele a hétvégéig. Nagyon hosszú lesz nekünk, még nem indultunk ilyen futamon, reméljük minden jól alakul majd. A három gyorsasági közül az Oroszlány -Pusztavám, és a nagyvelegi gyorsaságikat nagyon várjuk már. Mindenkit szeretettel várunk a pályák szélére, és a szervízbe egyaránt - mondta a móri pilóta, ifj. Fogarasi Attila, akinek Toloczkó Péter a navigátora az Opel Astra GSI-ben. Szurkoljunk nekik, mert megérdemlik.



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!