Sport

2014.06.14. 19:13

Útban az olimpiára? - 16 csapat a zalaegerszegi B33 bajnoki döntőn

B33 kosárlabdatornát rendeztek szombaton a megyeszékhelyen. A résztvevők a sportág négy viadalból álló magyar bajnoki sorozatának döntőjét játszották a Decathlon áruház parkolójában – éppen úgy, mint tavaly.

Varga Andor

A B33, avagy a kosárlabda három a három elleni változata több mint a streetball, viszont kevesebb, mint a sportág „rendes” változata. Az utcai kosárlabdánál több, mert a meccseken játékvezetők vannak, a tízperces, állított órás játékidőt a zsűriasztalnál ülő személyzet végzi. A „nagypályás” kosárlabdánál viszont kevesebb, hiszen egy palánkra megy, szűkített játéktéren, melyen egyszerre ugye összesen hat játékos küzd a pontokért.

A B33 az alapjáték fiatal változata, a nemzetközi kosárlabda-szövetség 2012 óta szervez benne versenyeket. A fejlesztésével kapcsolatos elszántság azonban nagy:világranglistáján (melyre egyébként az internet lehetőségeit felhasználva minden zalaegerszegi mozzanat felkerült szombaton) több százezer játékost tartanak nyilván, napokkal ezelőtt pedig Moszkvában világbajnoksága is lezajlott. És szombaton a Decathlonnál láthattuk azt a szerb csapatot, mely ott 2. lett.

A szervezők lelkesedése nem lankad: magyar bajnokság lesz jövőre is, miközben a nemzetközi szövetség már a B33 olimpiai részvételét egyengeti (Fotó: Pezzetta Umberto)

Szóval a B33 komoly és egyre komolyabb játék, ám talán éppen ez a körülmény az, ami a korábban Egerszegen is sokszor megcsodált streetballos tömegeket távol tartja tőle. Az amatőrök talán tartanak attól, hogy „túl jó” ellenfelekkel találkoznak. A szervezők lelkesedése azonban ettől függetlenül nem lankad: magyar bajnokság lesz jövőre is, miközben a nemzetközi szövetség már a B33 olimpiai részvételét egyengeti.

A 16 csapatos elit kategóriában tegnap a kupát a szerb Give us Money nyerte meg. A két zalaegerszegi résztvevő a Ricsilla és a Bite Riders a legjobb nyolc közé jutott, ám a negyeddöntőben kikapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!