Sport

2014.06.15. 14:40

Répcelaki SE: Felnőtt bajnoki bronz, ifjúsági arany és két vb-ezüst

Szuperligás szereplése harmadik szezonjában is sikerült előrelépnie a Répcelaki SE férfi tekecsapatának. Egy újabb felnőtt bajnoki bronzot, valamint ifjúsági aranyat és két U23-as világbajnoki ezüstöt jegyezhettek fel az egyesület almanachjába.

Horváth Erika

A papírforma szerint a tavalyi bajnoki bronz megismétlésére lehetett esélye a két magyar élcsapat, a BL-győztes Szeged és a Zalaegerszeg mögött a Répcelaki SE-nek. A bronz meg is lett, sőt az egyik oroszlán bajszát meg is rángatták a vasiak. Hazai pályán 6:2-es répcelaki győzelem született a ZTK ellen, idegenben pedig óvással záruló körülmények között (eldőlt vagy sem a fa) 4:4-es döntetlen.

– Maradt hiányérzetünk – kezdte az értékelést Kiss Zsolt, a répcelakiak edzője, aki a megyei szövetség évad-záróján Vas megye tekesportjáért kitüntetésben részesült. – Ha az egerszegi mérkőzésen a bíró a szabálynak megfelelően jár el, másként alakulhatott volna a végeredmény. A csapat teljesítményével viszont elégedett vagyok. Egységesen, jól teljesítettek a fiúk, és mindenkinek voltak kiemelkedő eredményei is. A nemzetközi NBC Kupában sikerült előbbre lépnünk, a 12. után a 6. helyen végeztünk, hajszállal maradtunk le az elődöntőről. Az ifjúsági gárdánkról pedig csak felsőfokokban lehet beszélni. Az első szuperligás évünkben harmadik volt az ificsapatunk, tavaly második, most pedig első – de nem akárhogyan, 11 ponttal előzték meg a második helyezettet. Oroszlánrésze volt a sikerben ifj. Móricz Zoltánnak, aki tízszer ért el 600 fa feletti eredményt, Babos Tamás is jól szállt be, amikor éppen nem a felnőttben szerepelt, illetve Boucsek Zoltán alkotta még az aranyérmes együttest.

Elégedettség az éremosztás után. A Répcelaki SE 2013/2014-es sikercsapata. Állnak (balról): Rudolf Balázs, Farkas Imre, Babos Tamás, Gosztola László, Kiss Zsolt edző. Elöl: Boucsek Zoltán, ifj. Móricz Zoltán, Pete Sándor, Ritter Tamás, Vörös Milán (Fotó: Varga Balázs)

Amelyből ifj. Móricz és Babos a nemzetközi porondon is letette névjegyét; tandem párosban ezüstérmet szereztek az U23-as világbajnokságon, illetve tagjai voltak a szintén ezüstérmes korosztályos férficsapatnak is. (Teljesítményük elismeréséül ők is kaptak emlékplakettet a megyei szövetségtől.)

– Új ificsapatot kell építenünk, hiszen ezek a fiúk most kiöregedtek, már csak a felnőtt kerethez tartoznak. Igazoltunk is két játékost – Pukler Lászlót a Soproni Turrisból és Gombos Balázst a Horváth-Gravitáció TK-ból – tért át a következő szezon előkészületeire Kiss Zsolt. – A felnőtt csapatunk együtt marad, illetve egy játékossal, a Pápáról érkező, 32 éves, volt egyéni országos bajnok Fodor Szilárddal kiegészül. Így kilencfős lesz a keretünk. Nagyon nagy dolog, hogy ennek a kisvárosnak ilyen eredményes csapata van, de szeretnénk még tovább fejlődni, elsősorban a nemzetközi kupában. Július 15-én már kezdjük is a munkát. A pályánkon akad némi igazítanivaló, falakat kell szigetelni, bábukat cserélni, illetve egy golyóvermet kialakítani. Ahogy az NBC Kupában való szereplés, ez is megvalósulhat az önkormányzat segítségével. Megbecsülik a csapatunkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!