Körmend

2014.06.16. 18:00

Útépítés, dugók - Néha egy óránál is többet kell várakozni

Körmend - A város valamennyi bejáratánál építkeznek, utakat újítanak fel. Nagy a torlódás, türelmet kérnek.

Kozma Gábor

Amint arról Kovács Ferenc útügyi miniszteri biztos és Kovács Jenő megyei főtanácsos beszámolt, teljes gőzzel folynak a munkák Körmend környékén. Munkagépek dolgoznak a 8-as és a 86-os főúton egyaránt. Készül az új körforgalmi csomópont a temetőnél, átépítik a Csörnöc hidat és új nyomvonalon halad majd a 86-os nádasdi elkerülő is. Az építésnek minden autós örül, hiszen az ország közúthálózatának egyik legforgalmasabb és leginkább balesetveszélyes szakaszairól van szó. Az ok: az északról érkező, jobbára kamionos teherforgalom délre, vagyis Koperbe, a tengeri kikötőbe tartván nap mint nap átáramlik a városkörnyéken és persze a megyén. Van olyan nap, hogy például Nádasdon 2 3 ezer kamion halad át, ami már elviselhetetlen mértékű. Az építésekről kérdeztük Bebes István körmendi polgármestert.

Kiss Tibor rendőr irányítja a forgalmat a 86-os főútvonalon (Fotó: Szendi Péter)

 

- Régóta szorgalmazzuk a főutak korszerűsítését, a 8-as városi elkerülő például állandó napirendi témánk - mondta a polgármester. Most örvendetesen változik a helyzet: egyszerre oldódhat meg a 8-as és a 86-os problematikája már ami a szélesítést, a pálya megerősítését és a Nádasdot elkerülő szakaszt illeti. A kör akkor lesz teljes, ha a 8-as városi elkerülő is megépül - tette hozzá. De addig is türelmet kérnek, hiszen nagyléptékű, több milliárdos beruházásról van szó (egyik eleme, a 6 kilométernyi új, 86-os szakasz tavaly őszre elkészült). Türelemre pedig szükség van és lesz is, mert néha álló órán át nem mozdul a sor. Hiába a zöld jelzés, mert amíg egy kamion belendül, már el is telik a szabad jelzés jórésze, így alaposan feltorlódik a sor. Ezért ajánlanak egérutakat a környéken autózóknak, így a régi 86-os pályát, vagy Nádasd irányába a csákánydoroszlói lehajtást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!