Zalaegerszeg

2014.06.18. 18:05

Megszépült a Kisfaludi-terem

Az utóbbi évek legnagyobb, 29 millió forint értékű kulturális beruházását avatták fel szerdán a Göcseji Múzeumban.

Magyar Hajnalka

Megújult a fogadótér és a Kisfaludi Strobl Zsigmond terem ugyancsak. A szerdai avatáson elsőként Kaján Imre múzeumigazgató szólt, kiemelve, hogy az alsórajki születésű szobrászzseni hagyatékéból 38 évvel ezelőtt nyílt állandó kiállítás, amit mára meghaladott az idő. E felújítást kötötték össze a fogadótér átalakításával, ami így világosabb, tágasabb, korszerűbb és kulturáltabb lett.

Avatóbeszédében Gyutai Csaba polgármester kitért rá, Németh János Kossuth-díjas keramikusművész állandó kiállításával a szomszédságban európai színvonalú képzőművészeti központ született itt. A múzeum boltíves fogadótere ugyancsak új arcát mutatja, most vált csak láthatóvá, hogy Egerszeg egyik legszebb belső terét rejtik a falak. Ez is arra ösztönzi a várost, hogy folytassák a munkát. Az új koncepcióra felfűzött tárlatot, és dr. Kostyál László Kisfaludi-monográfiáját szombaton, a múzeumok éjszakáján mutatják be a nagyközönségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!