Foci

2014.06.23. 19:45

Orvosi vizsgálatok és felmérések vártak a fehérvári labdarúgókra

A Videoton FC labdarúgó-csapata hétfőn megkezdte felkészülését a 2014/2015-ös szezonra, amely során csak a hazai porond küzdelmeire kell koncentrálnia.

Bobory Balázs

Szerettük volna olvasóinkat helyszíni riporttal meglepni a Sóstói Stadionból, a felkészülés első napjáról, de az esemény nem volt sajtónyilvános, így csak a klub közleményére hagyatkozhatunk.

A szakmai stáb a keretet több csoportra bontotta. Akadtak játékosok, akik rögtön orvosi felmérőkkel kezdték a napot, mások a pályán izzadtak és különböző fizikai felméréseken vettek részt. A tesztek, eredmények kiértékelésére a következő napokban kerül sor. A csapat első hivatalos edzését az új mester, Joan Carillo Milan délután tartotta, szintén a Sóstói Stadionban. A keret szombatig itthon készül, aztán összecsomagolnak a játékosok és elindulnak az ausztriai Leobenbe, ahol megkezdődik az edzőtáborozás és vélhetően itt már tesztmérkőzéseket is vívnak a piros-kékek.

Joan Carillo Stopirának is részletesen elmondta, mi a feladata (Fotó: vidi.hu)

Átigazolásokról konkrét hírek még nem érkeztek, természetesen pletykákkal tele van a város. A Videotonhoz igazolhat a Mezőkövesd válogatott kerettag kapusa, Horváth Tamás, aki egyes információk szerint közel jár ahhoz, hogy aláírja szerződését a fehérváriakhoz. A Vidi kiszemeltjei közé tartozik a paksi Fiola Attila, valamint a szombathelyi Radó András is, előbbit a Győr, utóbbit a Ferencváros is szívesen a soraiban látná. Olyan hírek is felröppentek, miszerint a piros-kékek ajánlatot tettek a Hollandiában profiskodó Németh Krisztiánnak, aki azonban nemet mondott a megkeresésre.

A távozók feltételezett listája hosszabb lehet. Zé Luis minden bizonnyal nem tér vissza a portugál Bragától és a másik fiatal támadónak, Lupetának is vannak ajánlatai hazájában. Pletykák szerint további légiósokra sincs szüksége a Videotonnak, így távozhat Vítor Gomes, Paraíba és Mamadu is. Ami tény, a Videoton továbbra is tartja magát elveihez és játékosmozgásokról csak akkor számolnak be a klubnál, ha valamilyen papírra aláírás kerül.

A Vidi tehát edz, a felkészülést most nem kell összecsapni, lerövidíteni, hiszen a a fehérváriak nem jutottak ki a nemzetközi a kupákba, így csak a bajnoki rajtra lehet koncentrálni. A piros-kékek a hétfőn megtartott sorsolás szerint július 26-án hazai pályán kezdenek, az ellenfél a Lombard Pápa csapata lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!