Foci

2014.06.24. 11:00

Hab, de micsoda hab az antalfai tortán

Csaknem fél évszázadot kellett arra várni, hogy a szentantalfai labdarúgók bajnokságot nyerjenek. A megye II idei aranyérmesénél érthetően hatalmas az öröm.

Horváth Gábor

Mindössze három vereséget szenvedett a bajnok Szentantalfa-Nivegyvölgy SE a labdarúgó megyei másodosztály 2013/2014-es idényében. A csapat négy ponttal előzte meg a második helyen végzett Dudart.

A szentantalfai együttes megérdemelten nyerte meg a megyei másodosztályú pontvadászatot. A csapat tagjai boldogan ünnepelték az aranyérmet.  Az egyesület megköszönte szurkolói egész éves kitartó buzdítását. A hazai meccsekre végig szép számmal látogattak ki a nézők, de a leglelkesebb drukkerek idegenbe is elkísérték a csapatot

Az elmúlt hónapok eseményeiről Dombi Károllyal, az egyesület elnökével beszélgettünk..

- Csapatunk hosszú évek óta a megyei másodosztályban szerepel. Játékoskeretünk nagy része évek óta együtt játszik, elmondható, hogy mindenki kötődik a völgyhöz. Az idei év célkitűzését a fiúk teljesítették, a dobogón végeztek. A bajnoki cím elérése hab a tortán, de még milyen, mely következtében egyesületünk 45 év után tudott újra labdarúgásban, a Veszprém megyei felnőtt II. osztály bajnoka lenni. A csapat tagjai a bajnoki mérkőzések mellett próbálnak az edzésekre is odaérni, de a munkahelyi elfoglaltságok sajnos ezt nem teszik mindig lehetővé, pedig a szezonban is bizonyosságot nyert, ha edzés van, akkor az eredmény is könnyebben jön - fogalmazott az elnök.

- Melyek voltak az idény legemlékezetesebb pillanatai?

- Nehéz választani, mert sok remek találkozó volt a szezonban, remek ellenfelekkel játszhattunk a bajnokságban. A Dudar elleni találkozók mindig emlékezetesek, ebben a szezonban sem volt máshogy, illetve az Ősi elle-ni tavaszi döntetlen és az ott nyújtott játék hitette el a csapattal, komoly esélye van a bajnoki címre. Remek pillanatokban nem szűkölködtünk, és újra is élhetjük ezeket, elég csak megtekintenünk a világhálóra a feltöltött videóinkat.

- Mikor nyújtották a legjobb teljesítményt?

- Sok jó találkozót játszottunk, és voltak olyanok is ahol kicsit döcögött a szekér. De úgy gondoljuk, talán legjobban mégis az ősszel a Felsőörs ellen mutatott játék, illetve a tavaszi, Magyarpolány ellen behúzott győzelem számít a legjobb játéknak. Az első találkozót lábbal , míg az utóbbit fejjel nyertük meg.

- Biztosan akadtak kiemelkedő egyéni produkciók.

- Az idei szezonban csa-patunkból nem kívánnánk kiemelni egy mezőnyjátékost sem, mert mindig volt valaki, aki hozzá tudott tenni egy kis pluszt, mikor leült az együttes, igazi csapatmunka volt. Azonban illő megemlítenem kapusunkat, Móró Gábort, aki egész évben remekelt, 23 mérkőzésen mindössze 25 gólt kapott.

- Nagyon várták már ezt a bajnoki aranyat...

- Így van, és talán elfogulatlanság nélkül mondhatom, megérdemelte a csapat az első helyet. Az elmúlt években sokat tett a közösség azért, hogy bajnokcsapatot avathassunk. Ezúton köszönjük támogatóinknak, segítőinknek az elmúlt évek munkáját és hozzájárulását. A focit szerető közönségünk egész évben kitartóan a társaság mellett állt, szép számban kísérték el az együttest az idegenbeli mérkőzésekre, a hazai találkozóinkat pedig rendre nagy közönség előtt játsszuk. Köszönjük szurkolóink egész éves buzdítását.

- A siker nyilvánvalóan annak is köszönhető, hogy az egyesület remek körülményeket biztosít sportolóinak.

- Igyekszünk, és szerencsére több sikeres pályáza- ton vagyunk túl. Megújult a nagypályánk és egy új kispályát alakítottunk ki, illetve öltözőnket fejlesztettük. Szent-antalfán minőségi öltözővel, közösségi helyiséggel ellátott, kulturált környezetben sportolhat mindenki.

- A kis klubok egyik legnagyobb problémája a megfelelő mennyiségű és minőségű utánpótlás hiánya. Szentantalfa hogy áll ebből a szempontból?

- Utánpótlásedzőink, Cseh Tamás, Csillag Richárd, Dombi Gábor, Schumacher Bence és Szatlmájer István hétről hétre felkészítették és elkísérték az U7-es, U9-es, U11-es játékosainkat a Bozsik-tornákra, az U14-es csapatunkat a megyei utánpót-lás-bajnokság fordulóira (7. hely), valamint a felnőttmérkőzést megelőzően lejátszandó U19-es bajnokikra (4. hely). Egyesületünk életének fontos része az utánpótlás, a 2002/2003-as idény megyei osztályú tartalékbajnokságát az akkor zömében éppen 15 16 éves labdarúgóink nyerték meg. Közülük most hatan játékosként, egyikőjük pedig edzőként lett idén újra bajnoki aranyérmes. És ha már itt tartunk, szeretném meginvitálni a focizni vágyó ifjúságot hozzánk, Szentantalfára: nálunk bátran kipróbálhatod magad!

Szentantalfa bajnokcsapata, a felnőttkeret játékosai: Bertalan Róbert, Buda Richárd, Cséri Zoltán, Csillag Richárd, Dombi Gábor, Dornfeld Barna, Görög Krisztián, Kovács András, Molnár Balázs, Móró Gábor, Péringer Balázs, Polák László, Steirlein István, Steirlein János, Szita Norbert, Tóth Ádám, Varga Péter Végh Zsolt. Az U19-es keret játékosai közül: Uresch Martin Hans, Szigeti Norbert, Bertalan Márk, Sólyom Róbert, Horváth László, Róka Máté, Stiglicz András. Edzők: Szarka Lajos, Szatlmájer István. Technikai vezető: id. Steirlein István. Elnök: Dombi Károly.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!