Szombathely

2014.06.24. 15:55

Lepusztul a Szent-Györgyi Albert középiskola épülete

Szombathely – Az elmúlt közgyűléseken sokszor szóba került már a volt Szent Györgyi Albert középiskola sorsa.

Bajdó Bettina

A városvezetés a 2011 májusi közgyűlésen, költségtakarékossági okokra hivatkozva döntött úgy, hogy megszünteti a Szent-Györgyi Albert középiskolát. Az épületet lezárták, nagy része lassan három éve üresen áll. Időközben több híresztelés is szárnya kapott arról, hogyan hasznosíthatnák az ingatlant Felmerült, hogy esetleg irodákat alakítanának ki benne, ez nem valósult meg. Horváth Zoltán (LMP) képviselő több közgyűlésen is feltette a kérdést az ingatlan sorsával kapcsolatban.

Megemlítette, hogy az Országos Horvát Nemzetiségi Önkormányzat szívesen létrehozna Szombathelyen egy nemzetiségű középiskolát, amelynek működtetését is magára vállalná. Tárgyalások voltak ez ügyben, a fejleményekről nem érkezett információ. A képviselő a júniusi közgyűlésen is kérdezett az épület sorsáról, mivel állapota jelentősen romlik. Az ablakait betörték, előtte pedig látható jelei vannak annak, hogy gumikat égetnek. A képviselő szerint mielőbb dönteni kell az épület hasznosításáról. Az iskola egy részét egyébként hasznosítják: májusban hosszabbították meg újabb öt évre a tornatermére vonatkozó bérleti szerződést a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft.-vel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!