Aba

2014.06.26. 20:28

Jubileum: húszéves a Táci Nyugdíjas Egyesület

Csak azért szeretem a mesét - énekelte a Szivárvány dalkör. Nini, mennyi ismerős - konstatálta a krónikás. Itt van a szabadbattyáni Balázsné Kati, a táci Tóth Jóska, a kislángi Horváthné Babi is

V. Varga József

Minden vendégüket jókívánság kártya várta a szépen terített asztalon. Kívánjuk, hogy mindig legyen időd nevetni, mert ez a lélek legszebb zenéje, játszani, mert ez az örök ifjúság titka, szeretetet adni, mert gyógyítja az embert, néhány kedves szóra, mert ezzel egymás számára könnyebbé tehetjük az életet - állt a köszöntőben.

Megalakulásának 20 éves évfordulóját ünnepelte a Táci Nyugdíjas Egyesület - csőszi, enyingi, kislángi, soponyai és szabadbattyáni barátaikkal együtt. Az önkormányzat díszoklevelét Horváth István polgármester adta át Kiss Ilonának, az egyesület elnökének. Rubina Sándor, az Életet az Éveknek megyei szövetség elnöke is köszöntötte a táci nyugdíjasokat.

Kiss Ilona az elődök munkáját méltatta, majd számba vette mindennapjaikat. Szólt az előadásokról, a találkozókról, a kirándulásokról, a születésnaposok köszöntéséről. Az énekszó, a muzsika lélekmelegítő - állítják egyöntetűen. Szivárvány dalkörük a múlt évben alakult, vezetője Tóth József nyugdíjas társuk. Kiváló minősítést kaptak Balatonfüreden, számos helyen felléptek már: Enyingen, a Mezőföldi randevún, testvértelepülésükön, Tordaszentlászlón, a megyei anyák napi ünnepségen, Székesfehérváron.

Köszöntők és könnycseppek, ajándékok és virágok, versek és dalok. Az enyingi Rozmaring klub kórusa - Pereszteginé Krisztina vezetésével - bakonyi népdalokból kötött csokrot. Kissné Mátyus Ilona saját versét szavalta. Szeressük egymást gyerekek - dalolták aztán az örökifjak. A szólót a táci Kovács György énekelte, aki gitáron játszott zenésztársaival.

A csülökkel és sajttal töltött sertéskarajhoz és a szezámmagos rántott csirkemellhez rizst és petrezselymes burgonyát kínált a panzió szakácsa, melyhez káposzta-, uborka- és paradicsomsaláta dukált - az ínycsiklandó vacsoráról Hollósiné Rózsa számolt be. A csokoládés és túrós emeletes torta zsúrkocsin érkezett.

Derűsen, jó hangulatban teltek a kedves órák, jóízűen beszélgettek, nótáztak, mulattak a népek, még Horváth Pista, a falu első emberének tangóharmonikája is előkerült. Majd rázendített a zenekar, és benépesült a táncparkett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!