Sportvilág

2014.06.29. 19:00

Velük volt a kapufa

Nagyon sokba került Luis Suárez harapós kedve. Nem csak magának a játékosnak, akit kilenc válogatott találkozó mellett, négy hónapra minden futballal kapcsolatos tevékenységtő is eltiltott a FIFA.

Gróf András

Talán a „legelviselhetőbb„ tételnek a százezer svájci frankos pénzbüntetés tűnik a számra.

A labdarúgó mellett hatalmasat bukott az uruguayi válogatott, amely a gólerős támadója nélkül nem sok ellenállást mutatott Kolumbia ellen, és nem jutott a legjobb nyolc közé a brazíliai világbajnokságon.

Nagyot bukhat az európai aranycipős csatár jelenlegi klubja, a Liverpool is, hiszen a renitens támadót szerződtetni kívánó Barcelona 87.5 millió eurós ajánlata a történtek után 50 millió euróra esett vissza. További anyagi vesztesség Suárez számára, hogy egyik szponzorát is elveszítette. Az online szerencsejátékkal foglalkozó cég azonnali hatállyal felbontotta a Suárezzel kötött kontraktust, mivel a vállalat nem tudja elfogadni a sportszerűtlen viselkedést.

Lehet vitatkozni a büntetés mértékén. A sértett Chiellini szerint is túl szigorú ez a határozat. Diego Maradona pedig egyszerűen a maffiához .hasonlította a FIFA-t, akik szerinte példátlanul szigorú határozatot hoztak. Én személy szerint egyetértek a büntetés mértékével. Nem lennék ilyen szigorú, ha lábbal vagy fejjel történt volna a sportszerűtlenség, hiszen ezek a testrészek használatosak a labdarúgásban, de egyszerűen nem értem, miként juthat eszébe valakinek, hogy megharapja az ellenfelét.

Már az egyenes kieséses szakasz első összecsapásán bebizonyosodott, mekkora szerepe van a szerencsének a labdarúgásban. A Brazília – Chile találkozó rendes játékideje 1-1-es döntetlent hozott. A kétszer tizenöt perces hosszabbításban „birkóztak” egymással a csapatok, de lélekben talán már mindenki a büntetőrúgásokra készült. A százhuszadik percben azonban a chilei Mauricio Pinilla gondolt egy merészet, és úgy tizennyolc méterről kapura lőtte a labdát, ami tehetetlen kapus, Júlio César mögül a a felső lécről vágódott vissza. Centiken múlott, hogy Brazília vb álmai elússzanak. Ráadásul a büntetőpárbaj utolsó rúgója Gonzalo Jara is a kapufát találta telibe, igaz az ő lövése az oldalsó lécről pattant kifelé, ami brazil továbbjutást ért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!