Haladás

2014.07.01. 09:43

Támadó középpályást igazoltunk Paksról

A Paks támadó középpályása, Nagy Olivér két évre szerződik a Haladáshoz. Az újpesti Zamostny Balázzsal is megegyeztek a zöld-fehérek, a csatár egy évre kölcsönbe érkezik.

Pum András

Felpörögtek az események a Szombathelyi Haladásnál. A próbajátékon szereplő 22 éves újpesti csatárral, Zamostny Balázzsal és klubjával megegyeztek a vezetők, a támadó egy évre kölcsönben Szombathelyen folytatja pályafutását.

Rajta kívül a Paks támadó középpályása, a 25 éves 174 cm, 72 kg súlyú Nagy Olivér is zöld-fehér mezbe bújik. Nagy kedd délelőtt érkezett Szombathelyre, a 11. Király Kupa sajtótájékoztatóján már megjelent, délután pedig a csapattal edz.

Artner Tamásnak már bemutatkozott Nagy Olivér. Fotó: Unger Tamás

Nagy Olivér Pécsett kezdett futballozni, ám már 13 éves korában, 2002-ben  Újpestre igazolt. 2006-ban kapott profi szerződést a lila-fehérektől, 2008-ig játszott a Megyeri úton, 26 NB I-es meccsen két gólt szerzett. Ezt követően visszaigazolt Pécsre, 2008-tól 2013-ig szerepelt a Mecsekalján, 110 bajnokin 16 gólt szerzett.

Tavaly nyáron Paksra szerződött, hatszor volt kezdő, négyszer csereként kapott lehetőséget, egy gólt szerzett. Összesen 80 elsőosztályú meccsén hét gólt vágott.

Nagy kilencszeres U19-es válogatott, két gólt szerzett. Négy  U20-as válogatott fellépésén pedig egy gólig jutott. A 2008-as prágai U19-es Európa-bajnokságon bronzérmes magyar válogatott tagja volt.

Szerződése 2014. december 31-ig szól Pakson, ám a vasiak kivásárolták kontraktusából.

- Tavasszal Pakson nem kaptam lehetőséget az új edzőnél, Csertői Aurélnál, s mert a Haladástól jó ajánlat érkezett, váltottam – mondta Nagy Olivér. - Tetszett amit a legutóbbi bajnokságban a Haladástól láttam, úgy érzem, abszolút beleillek a csapat stílusába, a támadófutball fekszik nekem. A támadószekció valamennyi posztján szerepeltem már, legotthonosabban a csatár mögött és a bal oldalon érzem magam. Úgy érzem, gyorsaságom, cselezőkészségem, kombinatív játékom átlagon felüli. Bízom benne, a következő bajnokságban a Haladás megismétli legutóbbi jó szereplését, egyéni célom pedig, hogy a kezdőcsapat stabil tagja legyek. Nem ismeretlen játékosok közé érkeztem, Városi Viktorral Pécset, Dvorschák Gáborral az újpesti utánpótlásban, Simon Ádámmal az U19-es válogatottban szerepeltem együtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!