Foci

2014.07.01. 15:20

Csapatként nyert bajnokságot a Soponya

A Simix-Üveg Ásvány csoportban a Soponya és a Csókakő csapatai vívtak nagy csatát a bajnoki címért. A vége előtt három fordulóval a két együttes párharcát a Soponya nyerte, a Csókakő pedig olyannyira padlóra került, hogy a második helyre a Puskás Akadémia FC III ért fel.

Ferencz Balázs

Szabó Attila (középen) és a Soponya a Csókakő elleni siker után került közel a bajnoki aranyéremhez

A Soponya együttese 24 mérkőzésén 57 pontot gyűjtött, 18 győzelmet aratott, három alkalommal zárt pontosztozkodással, és háromszor kapott ki. Hat ponttal előzte meg a Puskás Akadémia FC III alakulatát, míg a nagy rivális Csókakő csapatára kilenc pontot vert.

- Csakis elégedett lehetek a társasággal  - jelentette ki Varga Mihály, a Soponya vezetőedzője. - A bajnoki címünk nem kifejezetten az idei munka eredménye, már az előző szezonban jó társaságot sikerült kialakítanunk. Jó kollektívát alkottak a játékosok, s a csapategységet mutatja, hogy mérkőzések után nem rohannak el az öltözőből a srácok. Csapatként működünk, elbeszélgetünk, átbeszéljük a mérkőzést, tréfálkozunk, ezek azok a dolgok, melyek kellenek az ideális öltözői légkör megteremtéséhez.

A Soponya csapata nem úgy vágott neki a bajnokságot, hogy mindenképp bajnokságot akar nyerni. A klub irányítói és a vezetőedző a dobogót várta el a csapattól.

- A második fordulóban kellemetlen vereségbe szaladtunk, Sárszentmihályon három napig is játszhattunk volna, akkor sem nyerünk. A pofon hatására helyreállt a rend, majd a hatodik körben a Jenőtől ismét kikaptunk. Leültünk, átbeszéltük ki hol hibázott, min kell változtatni.

Ez hatott, mert a téli szünetig remekül szerepelt a gárda. A téli alapozás is jól sikerült, hiszen a település tornatermében korlátlan volt az edzéslehetőség. A keret ugyan nem változott, de Budai József hathónapos eltiltása miatt házon belül kellett megoldani a játékos pótlását.

- Nagy létszámú a keretünk, mert az U21-es csapatunkat vissza kellett léptetni a bajnokságtól, miután elcsábították a srácokat. Felszabadult négy öt olyan játékos, akik szóhoz juthattak a felnőttek között. A tavasz jól sikerült, talán csak az fájó, hogy a Puskás otthonában komoly vereségbe szaladtunk - emlékezett vissza Varga Mihály.

A Soponya 102 gólt lőtt a bajnokság során, és mindössze 42 gólt kapott. A tréner szerint a hatékony támadójáték volt az együttes legfőbb erénye.

- 22 éve vagyok a csapat mellett, de ilyen még nem történt meg, hogy 102 gólt rúgtunk volna. Olyan már előfordult, hogy kaptunk 115-öt, mit mondjak, ez sokkal jobb érzés... - nevetett az edző. - A védekezésünk lehetne acélosabb, és ezen muszáj is javítanunk, mivel feltett szándékunk, hogy elindulunk a megye II-ben. A másodosztályban jóval keményebb, határozottabb védőmunkára lesz szükség. Megszerveztük az utánpótlást is, el tudjuk indítani az U21-es csapatunkat.

Gólgazdag mérkőzéseket vívott a soponyai egylet, a gólkirályt is a bajnok adta Kovács Krisztián személyében, de a vezetőedző mégsem a játékelemek valamelyikét emelte ki, mint szívéhez legkedvesebb emléket, hanem a csapat hozzáállását dicsérte.

- Nem kellett senkit noszogatni, mindenki tette a dolgát. Mindenki biztatta a másikat, és ez jelentett nagy húzóerőt. Küzdöttek egymásért a játékosok. Csapatként nyertük meg ezt a bajnokságot!

A Soponya alakulata már egy hete dolgozik, heti két edzéssel, a hétvégén edzőmérkőzéssel készül a másodosztály küzdelmeire. A klub egy-két játékos igazolását tervezi, főként a hiányposztokra, belső védőre és kapusra lenne szüksége a csapatnak. A Simix bajnokának erőssége lehet a jövőben, hogy - ugyan több játékosát is csábítják más együttesek - egyben tudja tartani a keretet.

A Megye II-ben a bennmaradás a fő célkitűzése az együttesnek, a stabil középcsapattá válás pedig egyértelműen siker lenne Soponyán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!