Kultúra

2014.07.03. 09:10

Meseóra a könyvtárban

Dunaföldvár - Az utolsó tanítási napon az ünnepi könyvhéthez kapcsolódó gyermekkönyvnapok egyik rendezvényét a Berze-Nagy Ilona Városi Könyvtárban tartották.

L. Mészáros Irma

A Móra Könyvkiadó fiatal szerzőjét, Víg Balázs meseírót hívták meg a szervezők az eseményre, a programon a Beszédes József Általános Iskola második osztályos tanulói vettek részt. A könyvtár meseszőnyegén helyet foglaló gyerekek, többek között a korábbi mesefaragó versenyen nyertes csapatának tagjai - kreatívan és aktívan vettek részt a Víg Balázs Három bajusz gazdát keres című könyvének bemutatásában. Előre készültek, bajszokat rajzoltak. De a mesevilágba vezető úton igazi varázslatok is történtek: vattacukor felhőket ettek, csokifalat kóstoltak, képzeletbeli ajándékokat csomagoltak Születésnapfalván.

Megtelt a könyvtári meseszőnyeg a másodikos gyerekekkel, akik nagyon élvezték az előadást (Fotó: L. Mészáros Irma) 

A nagy munka után aztán cseresznyével, limonádéval, valamint cukorkával pótolták az energiaveszteséget a résztvevők. Kiderült az is: a szerző legújabb könyvenek, a Puszirablóknak az illusztrátorával, Radnóti Blankával személyesen is találkoztak már a gyerekek, s egyik műve a második A osztály falát díszíti. Milyen kicsi a világ!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!