Hírek

2014.07.04. 17:00

A forgalmat figyelték a diákok Szombathelyen

Szombathely - Régi terv, hogy az autóbuszállomást az Ady térről a vasútállomás közelébe helyezzék át. Az ezzel kapcsolatos tanulmányok előkészítésében diákok is segédkeznek: forgalmat számlálnak, az autósokat és az utasokat kérdezik.

Nagy Ildikó

Az elmúlt időszakban a város több pontján is felfigyelhettünk sárga mellényes fiatalokra, akik az előttük elhaladó járműveket számolták. Mint megtudtuk, a diákok egy jelentős projekt előkészítésében segédkeznek. Szombathely önkormányzata ugyanis európai uniós pályázati forrásból szeretné fejleszteni a városi közlekedést, valamint a városkörnyéki települések és a megyeszékhely közötti közösségi és közlekedési kapcsolatokat.

Forgalom számlálás Diák munka Bogdán Rita / Témavezető. Fotó:Unger Tamás

Ennek részeként például az autóbuszállomást a vasútállomás környékére helyeznék át. Az uniós források elnyeréséhez azonban a fejlesztések igényét, műszaki tartalmát, költségét és várható hatásait döntéselőkészítő és megvalósíthatósági tanulmányokkal kell alátámasztani, ezek elkészítésére 220 millió forintnyi uniós támogatást nyert a város. A tanulmányok elkészítésének első lépéseként a jelenlegi utazási igényeket, szokásokat mérik fel. A diákok a közlekedő és parkoló járműveket, az utasokat, a kerékpárosokat és a gyalogosokat számolták, illetve voltak, akik az autóval, autóbusszal és vonattal utazókat kérdezték közlekedési szokásaikról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!