Lombard Pápa

2014.07.05. 18:28

Lombard-döntetlen a Felvidéken

Pápa - Döntetlent játszott nyári második felkészülési mérkőzésén a Lombard Pápa NB I-es labdarúgócsapata a szlovák első ligás FC Vion Zlaté Moravce vendégeként szombaton.

Polgár Tibor

Az Aranyosmaróton rendezett tesztmeccs első félidejében vezetést szereztek a házigazdák, majd a második játékrészben Kenesei Krisztián kiegyenlítette a pápaiak hátrányát és egyúttal beállított az 1-1-es végeredményt.

A Lombard a Szűcs – Tóth G., Zé Francis, Csizmadia, Nagy T. – Ickmans, Kenesei, José Carlos – Vivo Francisco, Csorba, Bayxer Sergio összetételű csapattal kezdte a mérkőzést.

Mátyus Jánosnak (a kép jobb szélén) sok munkája lesz még az átalakuló Lombard Pápával. Egy biztos: a kapuban megkérdőjelezhetetlen Szűcs Lajos (27) helye.  Fotó: Penovác Károly

Mátyus János vezetőedző a találkozó folyamán csereként pályára küldte Királyt, Faggyast, Botkát, Csilust, Slukát, Jagodicsot, Horváth Richárdot, Gált és Benkőt. A névsorból is kitűnik, a jelentős átalakulás közepén lévő bakonyaljai focicsapatban számos próbajátékos kapott lehetőséget a bizonyításra. Néhányukat (Zé Francis, Ickmans) már egy ideje teszteli a szakmai stáb, míg többen (José Carlos, Vivo Francisco, Csorba, Bayxer Sergio, Botka, Csilus, Sluka, Gál, Benkő) újonnan csatlakoztak a próbázókhoz. A próbajátékon lévő labdarúgók sorsáról hamarosan döntés születik.

A Lombard Pápa legközelebb július 9-én, szerdán Ausztriában, aztán július 12-én, szombaton Zalaegerszegen játszik edzőmeccset. A következő edzőpartner még egyeztetés alatt van, a Zalai megyeszékhelyen pedig az NB II-es ZTE lesz Szűcs Lajosék ellenfele. Ezt követően Mátyus János legénysége ismét az osztrákoknál meccsel (július 16.), végül a szlovák másodosztályú Duslo Sala ellen zárul a nyári edzőmérkőzések sora a sárga-feketék számára.

Mint ismert, a magyarországi rendezésű U19-es labdarúgó Európa-bajnokság hazai helyszínei között a pápai Perutz Stadion is szerepel, ezért a Lombard idén nyáron az összes felkészülési találkozóját idegenben játssza le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!