Haladás

2014.07.06. 11:00

Foci vb 2014 - Halmosi Péter európai döntőt remél

A Szombathelyi Haladás középpályásának, Halmosi Péternek nincs kedvenc csapata a világbajnokságon, és európai finálét vár.

Pum András

A 34 éves Halmosi Péter 1998-ban lett a Haladás profi szerződésű játékosa. 2002-ig futballozott a Rohonci úton, 2002 és 2003 között az osztrák Grazer AK, 2003-tól 2007-ig pedig a Debrecent erősítette. 2007-ben 400 ezer fontért szerződött az angol második ligás Plymouthba, ahol egy évet töltött. 2008-tól 2010-ig a Premier League-ban szereplő Hull City igazolta le, ahol 18 első osztályú angol bajnoki futballozott. 2011 telén tért vissza a Haladásba. A válogatottban 35-ször szerepelt labdarúgó a Debrecennel kétszeres magyar bajnok, kétszeres Szuperkupa-győztes.

Összesen 282 NB I-es bajnokiján 50 gólt szerzett.

- Habár a csoportmeccsekhez képest az egyenes kieséses szakaszban jobban rámennek a biztonságra a csapatok, nincs annyi gól, azért nagyon tetszik a világbajnokság - mondta Halmosi Péter. - Taktikailag is tetszik amit eddig láttam, szervezett védekezésből gyorsan mennek át támadásba az együttesek. A család miatt nem láttam valamennyi meccset, de amit tudtam, megnéztem. Nincs kedvencem, legtöbbször a meccs előtt, vagy közben döntöm el, kinek drukkolok. Sok olyan costa rica-i és kolumbiai futballistarobbant be a tornán, akikről eddig kevesebbet hallottunk. Ilyen például a Monaco támadója,  Rodriguez. Olyan dolgokat tudnak ezek az kevésbé ismert futballisták, mint a  legnagyobbak. Ami a negyeddöntőket illeti, a Hollandia–Costa Rica meccsen a hollandoknak helyzeteik alapján simán nyerniük kellett volna, de az az alázat és akarat, amit a közép-amerikaiak bemutattak, elismerést érdemel.

- A brazil-kolumbiai találkozón meglepetést vártam, ám a meccs rámcáfolt, az addig kevesebbet mutató házigazdák most játszottak a legszervezettebben - folytatta Halmosi. -  Az más kérdés, hogy a folytatásban mi lesz Neymar nélkül, hiszen ő akkora világsztár, hogy egy gyenge meccset is képes volt eldönteni. Az argentín-belga összecsapásra is ugyanez érvényes, mint az előzőre: a belgák a csoportmérkőzéseken sokkal meggyőzőbbek voltak Messiéknél. A negyeddöntőben fordul a kocka, a belgák  kicsit elfáradtak. A brazilok és az argentínok akkor robbantottak, amikor kellett.  A német-francia mérkőzést a Király Kupa miatt nem láttam. Európai lévén szeretnék egy holland-német finálét, ugyanakkor a futball szempontjából jobb lenne, ha egy dél-amerikai is bejutna a döntőbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!