Haladás

2014.07.07. 09:06

Fürdőnadrágos Hali-futballisták

A minap a melegítődressz helyett csak egy fürdőnadrágra és egy fürdősapkára volt szükségük a Haladás labdarúgóinak.

haladas.hu

Bő két és fél hete kezdte el a felkészülést a 2014/2015-ös bajnoki szezonra a Szombathelyi Haladás NB I-es labdarúgócsapata. A vasiak a nyári kánikulának (is) köszönhetően izzasztó edzéseken vannak túl, az első heti rávezető tréningeket követően belecsaptak a lecsóba, nem ritka, hogy délelőtt és délután is a Rohonci úton, a Kondics utcai edzőpályán dolgoznak Halmosiék. Emellett a Csónakázó-tó körül sétálók is gyakran találkozhatnak Haladás-mezbe öltözött futballistákkal, amint épp róják a köröket.

Az edzések mellett persze óriási szükség van a regenerációra is, a Haladásnál ez általában a csütörtöki nap, ekkor könnyebb gyakorlatokat vezényel Artner Tamás, a szombathelyiek szakmai munkájának irányítója. Az egyhangúságot elkerülendő ilyenkor gyakran szerveznek amolyan csapatépítő programokat a labdarúgóknak.

Ujjé a vízben nagyszerű! Iszlai Bence (középen) és Farkas Márk mögött Füredi Patrik, hátul pedig Városi Viktor. Fotók: Unger Tamás

Nos, ez idén nyáron sincs másként, a közelmúltban az egyik délutáni edzés helyett a Fedett Uszodába látogattak a játékosok.

- Minden évben ellátogatunk a Tó-fürdőre vagy a Fedett Uszodába, hiszen a napi monotonitást kiválóan megtörik ezek a kiruccanások – mondta Artner Tamás, a Haladás edzője. -  Ezúttal a Tó-fürdőre készültünk, ám a rossz időjárás miatt a Fedett Uszodában kötöttünk ki. Regenerálódni mentünk, ám nehogy valaki azt gondolja, hogy a játékosok a lábukat lógatták – ezúttal 15 hossz volt a penzum. Jómagam is vízbe ugrottam és leúsztam a távot. Utána pedig, aki akarta, kipróbálhatta a meleg vizes medencét is. Az úszás az alap-állóképességet javítja, de úgy, hogy az edzésekkel ellentétben ilyenkor nem a lábat, hanem a karokat terhelik a játékosok. Habár nálunk nincs gond a csapatszellemmel, az úszás mellett a játékosoknak volt idejük elbeszélgetni egymással.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!