Sport

2014.07.07. 17:55

12 olimpiai, 22 világbajnok, 6 világcsúcstartó Székesfehérváron

Székesfehérvár - Hétfőn, a verseny napja előtt tartották az utolsó sajtótájékoztatót a keddi Gyulai István Memorial Atlétika Nagydíj előtt. Olimpiai és világbajnokokkal is.

Matók János

Először Gyulai Márton, Deutsch Péter, Spiriev Attila a verseny szervezői, valamint Mészáros Attila a város képviseletében tájékoztattak a tudnivalókról. Megtudtuk: 12 olimpiai bajnok, 22 világbajnok, 6 világcsúcstartó áll rajthoz, utóbbiak közül ketten még most is a világ legjobb eredményével büszkélkedhetnek. A korábban közöltekhez képest új olimpiai bajnok lesz a 100-as sprinter Michael Frater (Jamaika), a kalapácsvető lengyel Szymon Ziolkowski, a londoni győztes 4x100 méteres váltó tagja Bianca Kinght, Eaton Ashton (USA) tízpróbázó, aki 110m gáton indul.

- Először jöttem Magyarországra, azt gondoltam, hideg, régi országot találok itt. Aztán tessék: hideg sincs, és csak új dolgokkal találkoztam. Szeretném kipróbálni magam az atlétika valamennyi ágában, de csak azokban indulok ahol jó vagyok...Idén nem tízpróbázom, élvezem a sok versenyt, a kihívásokat mondta a bajnok.

Hallhattuk: 17 nemzetközi, 4 magyar Szuper Liga, 6 utánpótlás versenyszámot láthatnak a nézők a csodálatos atlétikai stadionban. Minden kontinens képviselteti magát, 44 ország 300 atlétája lesz jelen a Gyulai István Memorial Atlétika Nagydíj küzdelmein. Jöhetnek a nagy nevek, a nagy mezőny. Jellemző, a női 100m síkfutásban csak a B-futamban kapott helyett az Európa-bajnok, minel az A-ban olimpiai és világbajnokok indulnak...

A tájékoztató után Bohdan Bondarenko magasugró, Kim Collins 100-as sprinter világbajnok, a már említett Eaton Asthon, Tianna Bartoletta 4x100 váltó, Pars Krisztián kalapácsvető olimpiai bajnokkal beszélgethettünk Gyulai Márton segítségével. Íme a bajnokok mondatfoszlányai.

- Minden versenyen igyekszem a legjobbat kihozni magamból, de minden verseny nehéz. Ukhov ellen 8-7-re vezetek a párharcunkban, többen kérdezték: mi lesz? Mi lenne? Aki nagyobbat ugrik, az nyer... - jelentette ki Bohdan Bondarenko.

- A versenyekért élek, azokra készülök. Tavaly sűrű évem volt, 19-szer álltam rajthoz. Jobb lett volna húszon mondjuk 2 tízpróba viadalon... - mosolygott Kim Collins.

- Korábban egy távolugró versenyen megsérültem, a gyógyulásom alatt sprint gyakorlatokat végeztem, és Londonban a 4x100m váltóval olimpiát nyertünk, de az amerikai bob válogatónak is tagja lehettem. Sprint vagy távol? A távolugrásban a robbanékonyság a fontos, nagy hasznát veszem a sprinteknek. A távolugrás kihívás, a 100 méter technikásabb, nehezebb így Tianna Bartoletta.

Ashton mondatait fentebb, Pars Krisztánét az első oldalon olvashatták.

Kedden tehát megkezdődik minden idők Magyarországon rendezett legnagyobb sporteseménye. A Kiserdő mögött ingyenes parkolási lehetőséget biztosítanak a gépkocsival érkezőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!