Kultúra

2014.07.08. 09:09

Aktok, városrészletek, csendéletek a nagyteveli művésztáborból

Tíz éve tart a jó kapcsolat a művésztábor vezetői és Nagytevel község között. Mindennek motorja Borbély Lajos tanár úr, akivel a mai napig jó kapcsolatot ápolunk. Remélem, az együttműködés továbbra is megmarad.

Nagy Imre

Ezekkel a gondolatokkal köszöntötte az alkotókat Herber József, Nagytevel polgármestere vasárnap délelőtt a képzőművészek nyári tábora hagyományos zárókiállításán.

S hogy mi a köze a településnek a táborhoz? Tíz éve már, hogy az alkotók az együttlét első néhány napján „kitelepülnek” a faluba, ahol a Nagytevel Község Fiataljaiért Alapítvány és az önkormányzat jóvoltából zavartalanul dolgozhatnak. Idén tizennégy alkotó vett részt a tábor munkájában.

A teveli műhelymunkát követően Pápán délelőtt aktrajzolással, délután városrészletek megjelenítésével foglalkoztak a tábor résztvevői. Mindezt szigorú korrektorok – Borbély Lajos művésztanár, Horváth Lajos festőművész, Kerpel Péter művésztanár, Heitler László festőművész és Felhősi István festőművész – segítették.

Mint azt Róka Norbert, a művelődési központ munkatársa a kiállítás megnyitóján elmondta, idén is pályáztak a tábor megvalósítására, és ezt a lehetőséget szeretnék a jövőben is igénybe venni. Így talán szélesebb körben és nagyobb lehetőségekkel valósítható meg a jövőben a képzőművészek nyári tábora.

A résztvevők közt többen több éve részesei a folyamatnak, így elmondható, hogy szinte baráti társaságként működik az alkotás.

A kiállítás anyagát  a legjobb munkákból állították össze a rendezők: aktok, portrék, csendéletek, tájképek, jellemző teveli és pápai utcarészletek, jellegzetes épületek egyaránt megmutatkoznak a változatos technikákkal készült alkotásokon. Mindazok számára, akik figyelemmel kísérik a tábor munkáját,  jól nyomon követhető a fejlődés, a mesterségbeli tudás változása is. Az együtt töltött napok jó hangulatban és rendkívül hasznosan telnek, ennek produktumai augusztusig tekinthetők meg a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ emeleti előterében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!