Sport

2014.07.08. 09:00

SEHA-liga: itt a kiírás

Két idegenbeli mérkőzéssel kezdi a SEHA-liga 2014/2015-ös szezonját a férfi NB I-es magyar kézi-bajnok.

Horváth Gábor

Mint ismeretes, az MKB-MVM Veszprém KC a soron következő idényben a Bajnokok Ligája mellett nem a hazai pontvadászatban, hanem egy másik, nemzetközi ligában szerepel.A SEHA-liga közép- és dél-kelet-európai csapatok bajnoksága, magyar együttes most vesz részt benne először. Egy ideig úgy volt, hogy a Veszprém mellett a Pick szeged is indul, ám a Tisza-partiak végül úgy döntöttek, hogy visszalépnek, maradnak az NB I-ben.A magyar bajnokságtól egyébként a bakonyiak sem búcsúznak el teljesen, az alapszakaszt hagyják ki, a rájátszásban már ott lesz a címvédő.

A Veszprém (Ilic) az első magyar csapat ebben a ligában (Fotó: Penovác Károly)

A veszprémi klub közzétette a SEHA-liga menetrendjét (pontos időpontok még nincsenek).Carlos Ortega együttese két idegenbeli meccsel kezd szeptemberben, előbb a Tatran Presov, majd a Vojvodina otthonába utazik.

Az első hazai találkozó szeptember végén a Metalurg Skopje elleni összecsapás lesz majd.

A SEHA-liga 2014/2015-ös kiírásának részt vevő együttesei (magyar klub közlése alapján): MKB-MVM Veszprém KC, RK Vardar Skopje, RK Metalurg Skopje (macedónok), RK CO Zagreb, RK Nexe (horvátok), HC Meshkov Brest (fehérorosz), Tatran Presov (szlovák), RK Vojvodina, RK Radnicki (szerbek), RK Borac (bosnyák).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!